LIGA PRVAKA

Evo što čeka Dinamo ako prođe Cluj. Moguće je i gostovanje u regiji

Foto: EPA

DINAMO i Lokomotiva u srijedu, 26. kolovoza, počinju svoj europski put u Ligi prvaka. Lokomotiva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igra protiv bečkog Rapida na domaćem terenu, a Dinamo gostuje u Rumunjskoj kod Cluja.

Igra se samo jedna utakmica, nakon toga, u slučaju neriješenog rezultata, slijede produžeci, a ako i nakon dodatnih 30 minuta ne bude pobjednika, slijedi raspucavanje jedanaesteraca.

Sudar na putu prvaka

U 3. pretkolu, na putu prvaka, igra se pet utakmica, a pet klubova s najvećim koeficijentom su Celtic (igra s Ferencvarosom), Dinamo (igra s Clujom), Ludogorec (igra s Midtjyllandom), Young Boys (igra s KI-jem) i Crvena zvezda (igra s Tiranom). 

U slučaju da svi nositelji prođu 2. pretkolo, Dinamo bi u trećem igrao protiv Karabaha, Legije iz Varšave, Maccabija iz Tel Aviva, Moldea ili Sarajeva. 

Što u slučaju ispadanja? 

Ako Dinamo i Lokomotiva prođu Cluj, odnosno Rapid Beč i prođu u treće kolo kvalifikacija, bit će u ždrijebu 31. kolovoza i utakmicu odigrati 15. ili 16. rujna. U slučaju ispadanja Dinamo ulazi među deset poraženih klubova, od kojih osam ide u 3. kvalifikacijsko kolo Europske lige, a dva direktno u play-off rundu. Koja dva, odgovor će dati dodatni ždrijeb.

Kod Lokomotive je situacija nešto drugačija. Poraz ju sigurno vodi u 3. pretkolo Europa lige. Ždrijeb trećeg pretkola je na rasporedu 1. rujna, a utakmica 24. rujna. U toj fazi uključuje se i Rijeka, a u 2. pretkolu (ždrijeb 31. kolovoza, utakmice 17. rujna) Osijek i Hajduk.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.