EURO 2020

Evo koliku će podršku imati Talijani na Wembleyju u finalu Eura

Foto: EPA

ITALIJA bi trebala računati na potporu 10.000 svojih navijača među 65 tisuća gledatelja, uglavnom Engleza, na Wembleyju tijekom nedjeljnog finala Europskog prvenstva.

Protiv Danske u srijedu u polufinalu Engleze je bodrilo 64.950 gledatelja, a ta brojka koju je objavila UEFA, možda je čak niža od stvarnosti jer su, prema različitim izvorima, ljudi bez karata preplavili kontrolne točke, pa će služba osiguranja biti pojačana u nedjelju.

Talijanski savez ima samo 7500 ulaznica. Točnije 6500 je namijenjeno Talijanima s prebivalištem u Engleskoj ili Irskoj, a tisuću je ponuđeno onima s Apenina, koji u London odlaze pod strogim zdravstvenim uvjetima.

Suočene sa zabrinjavajućim porastom zaraze covidom-19, britanske su vlasti zadržale mjere karantene nametnute stranim posjetiteljima koji ulaze na njihov otok. Međutim, odobrili su dolazak tisuću Talijana koji iz Rima i Milana dolaze čarterom s negativnim PCR testovima i odlaze odmah nakon meča. Sve to će platiti 610 eura po osobi za let i 95 eura za ulaznicu za utakmicu, navode talijanski mediji.

Sportski dnevnik La Gazzetta dello sport procijenio je u petak da će na Wembleyju biti oko 10.000 talijanskih navijača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.