LIGE PETICE

EVERTON - C. PALACE 3:1 Richarlison spasio Pickforda, Ancelotti na sedmom mjestu

Foto: Getty Images / Guliver Image

EVERTON je ostvario treću pobjedu u posljednjih pet utakmica (uz dva remija) u 23. kolu Premiershipa i probio se na sedmo mjesto.

Momčad Carla Ancelottija svladala je Crystal Palace 3:1 na Goodisonu te stigla do 10. pobjede ove sezone u engleskom prvenstvu.

Domaći su poveli u 18. minuti, kada je Walcott nakon sjajne akcije i niza dodavanja iz prve, sjajno ubacio s desne strane na drugu vratnicu za usamljenog Bernarda, a on iz prve zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Crystal Palace je uzvratio i izjednačio u 51. minuti. Zaha je lansirao Bentekea na desnoj strani šesnaesterca, a napadač uspio provući loptu ispod Pickforda, koji je dozvolio da mu lopta prođe praktički kroz ruke. 

Embed from Getty Images

Ipak, golmanu Evertona i engleske reprezentacije sigurno je laknulo kada je u 58. minuti Richarlison odlično prošao jedan na jedan i pogodio donji desni kut za 2:1. Brazilac je sudjelovao i kod trećeg gola u 88. minuti kada je glavom nakon kornera pogodio gredu, a lopta se odbila do Calvert-Lewina kojem nije bilo teško s par metara pogoditi za potvrdu pobjede. 

Embed from Getty Images

Ancelotti je do sada vodio Everton u osam utakmica, a ostvario je četiri pobjede, uz dva remija i isto toliko poraza, od Manchester Cityja i Liverpoola. 

Crystal Palace već sedam utakmica u nizu ne zna za pobjedu, a danas je doživio treći poraz zaredom i trenutačno je 14. s utakmicom više i šest bodova više od West Hama, koji je u opasnoj zoni. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.