Euforija trese BiH: "Idemo na Euro - ili izravno ili kroz dodatne kvalifikacije!"

GOLOM Zvjezdana Misimovića u zadnjim minutama BiH je sinoć u Zenici srušila Bjelorusiju i stigla na milimetar od drugog mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Za sigurno drugo mjesto bit će im dovoljna bilo kakva pobjeda nad Luksemburgom u sljedećem kolu, a atmosferu u BiH gradovima, ali i medijima dodatno je podgrijao remi Rumunjske i Francuske, zahvaljujući kojem će BiH imati priliku pobjedom na Stade de Franceu u zadnjoj rundi izboriti prvo mjesto i izravan plasman na Euro.

"Realna je situacija da ćemo na Euro - ili izravno ili kroz dodatne kvalifikacije. Šanse da BiH bude najbolja drugoplasirana reprezentacija su minimalne, gotovo nemoguće", ističe Reprezentacija.ba.

Džeko: O Francuzima možemo tek kad pobijedimo Luksemburg

Isti portal započeo je s kalkulacijama oko zadnjeg protivnika na putu do Eura i na popis, vjerujući kako Slaven Bilić neće izgubiti u Ateni, uvrstio Grčku: "Rano je još uvijek o tome govoriti, ali možemo navjerojatnije očekivati Rusiju, Švedsku, Grčku, Norvešku...

SCsport.ba donosi izjavu Edina Džeke, koji je protiv Bjelorusa odradio lavovski dio posla: "Teško smo ih slomili, ali to je puno manje važno od tri boda koja smo uzeli. Ne bih o Francuzima, o njima možemo nakon što dobijemo Luksemburg."

Papac: U zadnjem kolu idemo na prvo mjesto

Nakon dugo vremena u reprezentaciju BiH vratio se Saša Papac: On u izjavama poslije utakmice nije bio tako rezerviran: "U zadnjem kolu idemo na prvo mjesto. Sjajno je što uopće postoji mogućnost da budemo prvi, ali puno je još do toga. Treba vidjeti u kakvoj ćemo formi dočekati okršaj s Francuzima", prenosi Papčeve riječi Sportsport.ba.

"Prvo mjesto više nije daleki san", piše Dnevni avaz: "Safet Sušić uspio je dovesti reprezentaciju BiH do svih šest bodova iz dva duela s Bjelorusijom. Ono što je malo tko očekivao ostvarili su naši nogometaši u Minsku i Zenici. Polako, ali sigurno Sušić je krčio put proz kvalifikacije i pokazao da mu treba vjerovati. Nadamo se da će na ovom putu ostati i u dvije preostale utakmice."

Safet Sušić je na press konferenciji poslije utakmice likovao: "Ne vjerujem da nas Luksemburg može iznenaditi, pogotovo što ćemo biti još jači nego sad. Dobit ćemo ih i onda idemo u Pariz po čudo", rekao je Sušić, a piše Sarajevo-x.com.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.