EPICENTER 2017 SK Gaming slavio u epskom finalu protiv poljskih legendi Virtus.pro

Foto: EPICENTER

BILO je potrebno svih pet mapa i dva produžetka da bi dobili pobjednika EPICENTER 2017 turnira. U najboljem meču godine, SK Gaming i Virtus.pro dali su sve od sebe u maratonskom finalu koje je ukupno trajalo više od šest sati. Na kraju je slavio brazilski SK Gaminga, za samo nijansu.

EPICENTER je već u grupnoj fazi najavio da će biti odličan turnir. Glavni favorit FaZe Clan ispao je nakon dva poraza u grupnoj fazi i to upravo do nevjerojatnog Virtus.proa. Povratak legendarnih Poljaka nije nitko mogao predvidjeti, da bi oni na velikom LAN turniru orkestrirali još jedan veliki povratak. SK Gaming došao je s boltzom na turnir, a felpsa ostavio doma. Solidni nastupi u skupini nisu dali naslutiti da će otići skroz do kraja.
 
U drugoj skupini G2 Esports je igrao kao nikad dosad. Praktički bez greške pregazili su North i Astralis, dvije ekipe koje konkuriraju za poziciju najbolje tri na svijetu. Tek da bi i oni postali žrtva Virtus.proa u napetom polufinalu. Astralis i SK Gaming u svom polufinalu nisu odigrali epski meč, a već tada se dalo naslutiti da su Brazilci namirisali trofej i da idu po njega. Ekipa koju je tek prije koji tjedan s prvog mjesta rang liste najboljih svjetskih ekipa skinuo FaZe, jasno je svima dala do znanja da žele svoje mjesto nazad.
 
Foto: EPICENTER
 
G2 Esports i Astralis su tako završili u meču za treće mjesto. I tu smo vidjeli tri zanimljive i napete mape u kojima je Astralis slavio na Nukeu koja je jedna od najboljih mapa francuske ekipe, samo da bi se G2 Esports vratio na Mirageu i Infernu te osvojio treće mjesto. Drugom pobjedom nad Astralisom Francuzi su pokazali da nalet u grupnoj fazi nije bio slučajnost te da mogu igrati na najvišoj razini.
 
I tada slijedi finale i vjerojatno najbolji meč čitave godine. U pet mapa mogli smo vidjeti apsolutno sve što CS može ponuditi. Nevjerojatne poteze  ponajboljih igrača na svijetu, mirne ruke u ključnim situacijama jedan na tri ili jedan na dva, sjajne promjene tempa igre, produžetke, pogreške i svu raskoš ovog esporta.
 
Timovi su odmah na početku prepustili svoje mape protivnicima. SK Gaming je odabrao Mirage te ga izgubio, da bi potom uvjerljivo slavio na Infernu kojeg je odabrao Virtus.pro. Na Trainu je Virtus.pro planirao nastaviti trend te opet Brazilcima uzeti njihovu mapu. Odlično su krenuli i već na poluvremenu vodili 12-3, samo da bi SK Gaming na CT strani uzvratio s istom mjerom. Konstantno su resetirali ekonomiju Poljaka, koji su imali dvije meč runde, ali nisu ih iskoristili i meč je otišao u produžetke. SK Gaming bio je jača i stabilnija ekipa i na kraju slavio s 19-16.
 
Foto: EPICENTER
 
Prvi priliku za pobjedu u finalu SK Gaming je imao na Cacheu. Međutim, Viruts.pro otvara sjajno na CT strani s pet rundi u nizu, a do kraja poluvremena uspjeli su Brazilcima izbiti još jednu. Kasnije se to pokazalo ključno na mapi gdje smo gledali kako timovi dominiraju na strani terorista. Ukupno je na CT strani osvojeno devet rundi od čega ih je šest osvojio Virtus.pro i na kraju slavio 16-12. Finale je jednom moralo završiti, a odluka o konačnom pobjednika donosila se na Cobblestoneu. Vrlo izjednačeno prvo poluvrijeme na kraju je završilo 8-7 za Poljake, koji osvajaju drugu pištolj rundu te resetiraju Brazilcima ekonomiju i brzo dolaze do 14-9. Nevjerojatni Brazilci još jednom polako grade povratak u meč prepuštajući protivnicima samo jednu rundu do kraja mape i idemo u produžetke. Virtus.pro je u prvom produžetku imao svoju priliku za pobjedu, ali sjajni FalleN i coldzera ostavljaju svoju ekipu u igri, da bi u drugom produžetku slavili s 22-18. 
 
Nova titula SK Gaminga dolazi odmah nakon promjene felpsa, a izgledno je kako će se boltz i službeno priključiti timu. Nevjerojatna strast, izdržljivost i motivacija koja drži ovu ekipu na okupu zaista je inspirirajuća. Nakon nekoliko mjeseci upitnih rezultata vratio se onaj SK Gaming koji je dominirao krajem prošle i početkom ove godine. Cijela ekipa, uključujući i boltza bila je na iznimno visokoj razini. Coldzera je standardno bio zvijer na serveru, FalleN odlučivao mape, a ostatak ekipe odlično radio svoj posao te uskakao u prvim plan kada je to bilo potrebno. Međutim, za najboljeg igrača epskog finala proglašen je Filip "NEO" Kubski, legenda CS esporta čiji je povratak u top formu obradovao sve fanove. 
 
Nagradu za najboljeg igrača turnira opet je osvojio Marcelo "coldzera" David, vjerojatno najbolji igrač današnjice. Njegova glad za uspjehom i želja za napredovanjem već ga mjesecima drže na toj poziciji ili barem jako blizu, a EPICENTER 2017 je još samo jedna potvrda.
 
Virtus.pro je opet pokazao da i dalje mogu igrati protiv najboljih ekipa na svijetu, a s turnira na kojem im nitko nije davao previelike šanse izbacili su sve glavne favorite, osim naravno SK Gaminga. Nakon pet mapa i dva produžetka zaista je pobijedila danas bolja ekipa, bolja za centimetar, onaj šampionski centimetar.
 
Foto: EPICENTER
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.