Englezi zadovoljni: "Prva utakmica uvijek je najteža"

Foto: EPA

ENGLESKA je u dramatičnoj završnici ponajviše zahvaljujući kapetanu Harryju Kaneu uspjela poraziti Tunis 2:1 u prvoj rundi skupine G na tekućem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

>> TUNIS - ENGLESKA 1:2 Čudesni Kane zabio u 91. za veliku pobjedu

>> Debitanti na SP-u ponosni: "A pričali su da ćemo primiti sedam golova"

Unatoč fanatičnom otporu, Tunis je krahirao u 91. minuti i izgubio senzacionalni bod kojim je mogao nastaviti svojevrsni pomor favorita na planetarnoj smotri. Isprva je već od 11. minute pogotkom Harryja Kanea bio u rezultatskom deficitu. Ipak, golom Ferjanija Sassija iznenađujuće je anulirao vodstvo protiv renomeom uglednijeg protivnika.  

Međutim, u završnici je utakmice manjkom koncentracije ispustio pozornost na usamljenog Harryja Kanea koji je s peterca neometano poentirao glavom za pobjedu kojom se Engleska - s ponešto lošijom gol-razlikom - izjednačila s Belgijom na čelnoj poziciji grupe.  

"Naša je pobjeda golema u psihološkom smislu. Predstavlja nam golem poticaj za nastavak turnira. Borili smo se pa smo i nagrađeni pobjedom. Osjećali smo optimizam, ali ritmom smo pali tijekom drugog poluvremena. Nismo uspijevali pronaći rješenje za duboku obranu Tunižana, ali na koncu smo uspjeli. Prva utakmica uvijek je najteža", sumirao je engleski reprezentativac Jordan Henderson.

"Ponosan sam na nas i naš rezultat. Igrali smo dobro, osobito u prvom poluvremenu. Mogli smo postići i više pogodaka. Očito nam je pravda darovala gol koji smo svojom igrom i zaslužili", analizirao je Harry Kane, kapetan engleske reprezentacije kojem Otok aplaudira na izvedbi. 

"Glavni problem engleske reprezentacije jest realizacija. Protiv boljih reprezentacija bit ćemo kažnjeni. Večeras smo imali sreću", poručio je nekadašnji engleski reprezentativac Rio Ferdinand za BBC Sport.

"Sjajan start za Englesku. Harry Kane bio je izvanredan i on je čovjek koji nam je potreban za visoke domete", ocijenio je Frank Lampard, još jedan bivši engleski reprezentativac.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.