Englezi najavljuju velik posao Dinama. Stiže napadač Fenerbahčea?

Foto: EPA

DINAMO je ostao bez Josipa Brekala, koji će karijeru nastaviti u Hajduku. Zagrebački klub stoga i dalje traži jednog krilnog napadača. Najviše se spominje Ryan Kent (27), ofenzivac Fenerbahčea. Pisali smo da Dinamo čeka 1. veljače, odnosno kraj prijelaznog roka u najjačim ligama u kojima Kent želi nastaviti karijeru.

Daily Record, pak, piše kako se očekuje da Kent zaista dođe u Dinamo. Hrvatski prvak, naravno, nije jedini klub koji ga želi. Otprije se zna da je zainteresiran premierligaš Sheffield United, tu su i ponude bogatih Saudijaca, a sada se pojavio i interes engleskog drugoligaša Cardiffa. Trener Cardiffa Erol Bulut u razgovoru za BBC potvrdio je da bi rado doveo Kenta.

Kent je na Transfermarktu bio procijenjen na 17.5 milijuna eura

Kao što smo ranije pisali, Fenerov krilni napadač u Istanbulu zarađuje oko dva milijuna eura po sezoni. U Dinamu bi morao pristati na drastično manju plaću, a ona bi bila između 700 i 800 tisuća eura do kraja sezone, što bi ga učinilo jednim od najplaćenijih igrača u svlačionici.

Kent je ranije nastupao za Glasgow Rangerse, Barnsley, Coventry, Bristol, Freiburg... Najbolji dio karijere proveo je u Rangersima, za koje je u 218 utakmica zabio 33 pogotka i ostvario 56 asistencija. Sa Škotima je osvojio tamošnje prvenstvo i kup.

Također, igrao je u drugoj momčadi Liverpoola, dok za prvu ima jedan nastup. Bio je mladi engleski reprezentativac i Transfermarkt mu je 2022. procijenio vrijednost na 17.5 milijuna eura. Trenutna vrijednost prema toj stranici mu je sedam milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.