DINAMO U LIGI PRVAKA

Engleski mediji: Dinamo je najslabiji, neće mu biti kao protiv Slaven Belupa

Foto: Getty Images / Guliver Image

DINAMO je jučer doznao protivnike u grupnoj fazi Lige prvaka, a među njima se svakako ističe Manchester City, jedan od najbogatijih i najmoćnijih klubova današnjice, koji je izuzetno motiviran da konačno napravi iskorak i u kontinentalnom natjecanju.

Budući da ga većina svjetskih medija stavlja u najuži krug favorita za osvajanje Lige prvaka, City bi se objektivno trebao prošetati skupinom u kojoj su uz Dinamo još i Šahtar te Atalanta.

Stoga ne čudi ton engleskih medija, koji poprilično podcjenjivački gledaju hrvatskog prvaka i ocjenjuju ga kao najslabiju momčad skupine C.

Veći problem putovanja nego utakmice

"Manchester City imao je skoro savršen ždrijeb Lige prvaka. Najveći izazov neće mu biti protivnici poput Atalante ili Dinama, pa čak ni nezgodnog Šahtara, koliko dugačka putovanja", piše The Independent.

"Dinamo Zagreb vjerojatno je najslabiji od četiri momčadi u skupini, iako dolazi iz trećeg bubnja. Doduše, ima talentiranog 21-godišnjeg veznjaka Danija Olma, čijih je 12 golova i osam asistencija pomoglo da dođu do najvećeg broja bodova u posljednjih 12 sezona u prvenstvu, u kojem su naslov osigurali tjednima prije završetka sezone. No Cityjeva kolekcija talenata svjetske klase svakako će im biti veći problem od svakotjednog pobjeđivanja protivnika poput Slaven Belupa pred 3000 ljudi", stoji u tekstu Independenta.

Daily Mail nije previše filozofirao o Cityjevim šansama kad je jasno da će bez problema proći skupinu, nego je svakog protivnika predstavio s nekoliko kratkih rečenica i osnovnih podataka.

Međutim, kao zvijezdu kluba predstavili su Amera Gojaka, uz objašnjenje da je dvaput zabio u kvalifikacijama te ga zato smatraju najvećom prijetnjom. Spominju i da Dinamo nikad nije prošao grupnu fazu Lige prvaka, da je City favorit u obje utakmice te ostavljaju podatak o 972 milje udaljenosti između Manchestera i Zagreba.

"Najveći transfer hrvatskog kluba ovog ljeta iznosio je nešto više od dva milijuna funti. To je sve što trebate znati o tome s čim će se Zagrepčani nositi ove sezone", piše Daily Mail.

Lokalni Manchester Evening Standard više se fokusirao na reakcije navijača na društvenim mrežama, a među izdvojenima je i jedna u kojoj se navijač raspituje koji je rekord grupne faze Lige prvaka u broju postignutih golova jer će ga City definitivno srušiti.

Na službenoj stranici Manchester Cityja objavljene su uglavnom servisne informacije o svakom protivniku, a u dijelu o Dinamu zalomio im se jedan gaf jer kao najboljeg strijelca Modrih u prošloj sezoni navode Viktora Cigankova, koji igra za Dinamo, ali onaj iz Kijeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.