Energie priprema oproštajnu utakmicu za 40-godišnjeg Piplicu

BOSANSKOHERCEGOVAČKI vratar Energie Cottbusa, 40-godišnji Tomislav Piplica, prošloga je tjedna saznao da mu njemački Bundesligaš neće produljiti ugovor.

Važeći mu ističe krajem lipnja ove godine, a da se suradnja prekida obznanio je predsjednik kluba Ulrich Lepsch, pozivajući se na odluku trenera prve momčadi Bojana Prašnikara.

Ujedno je kazao i da Piplicu koji je u Energiju od 1998. godine očekuje neko od radnih mjesta u klubu, a sam bivši vratar niza hrvatskih prvoligaša i klubova iz drugog nogometnog razreda najavio je da će aktivnu karijeru pokušati produljiti na nekom novom radnom mjestu.

Ako se to i dogodi, iz Cottbusa neće otići bez znaka zahvalnosti. Naime, spominje se mogućnost odigravanja oproštajne utakmice.

"Tomislav je s nama već deset godina. Tako odan igrač zavrjeđuje nešto specijalno, pa razmišljamo o organizaciji oproštajne utakmice. Sigurno je da će biti nešto posebno", objasnio je Lepsch, a veznjak i kapetan momčadi Timo Rost dodao:"On to zaslužuje. Pipi je u Cottbusu kultna ličnost."

Piplica je sakupio 248 nastupa za Energie u prvoj i drugoj njemačkoj nogometnoj Bundesligi. Njemački mediji tvrde da ga, kada to sam odluči, u klubu čeka mjesto trenera juniorske momčadi.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.