INTER

Emotivni Conte žestoko napao Interovu upravu: Nitko nas tu ne cijeni

Foto: Getty Images/Guliver Image

INTER je sinoć u zadnjem kolu Serie A u gostima pobijedio Atalantu 2:0 i tako sezonu završio sa samo bodom manje od prvaka Juventusa.

Conteova momčad izgubila je samo četiri utakmice u prvenstvu i primila najmanje golova (36), ali je odigrala čak deset neodlučenih utakmica, što ju je stajalo boljeg plasmana. U završnici prvenstva samo su Roma i Milan bili u boljoj formi od odličnog Intera.

Najzaslužniji za takvu Interovu sezonu je Antonio Conte koji je stvorio ozbiljnu momčad kojoj je nedostajao možda jedan ili dva igrača da bi se mogla ozbiljnije uključiti u borbu za naslov prvaka. No, Conte je nakon završetka prvenstva otvoreno kritizirao klupsko vodstvo, što su neki talijanski mediji protumačili kao mogući odlazak sa San Sira.

Traži priznanje za rad

"Ova godina bila je vrlo teška. Mislim da igrači nisu dobili priznanje za ono što su napravili, a nisam ni ja. Imali smo jako malo zaštite od kluba i mislim da Inter mora napredovati na svim razinama. Veliki klub mora bolje štititi svoje igrače i tome želim razgovarati s predsjednikom, ali on je sad u Kini. Igrači su bili fantastični. Uspjeli su se izolirati od svih problema u klubu i stvorili su zajedništvo u svlačionici", rekao je Conte za Sky pa nastavio:

"Ja imam problem s time što imam viziju i put kojim znam ići, ali na tom putu nemam podršku. Neki dan sam čitao intervju koji je 2017. godine dao tadašnji Interov trener Luciano Spalletti. Tri godine kasnije sve je isto. Ja mogu biti bakljonoša godinu dana i vući sve za sobom, ali ako ništa ne naučiš iz te godine onda si lud. Da se razumijemo, ovdje uopće ne govorim o transferima ili kvaliteti momčadi", rekao je Conte, iako je dodao da samo on zna što je sve morao napraviti da dobije Romelua Lukakua.

Žali se na "krtice" u klubu

Talijanski novinari tvrde da je Spalletti mislio na previše "krtica" u klupskim strukturama koje redovito medijima daju povjerljive klupske informacije i tako krše harmoniju u klubu. 

Ovo mu nije prvi put da je ušao u otvoreni rat s upravom. U Juventusu je naprasno dao otkaz nakon tri osvojena naslova prvaka jer se posvađao s nadređenima, a u Chelseaju je dobio otkaz nakon što se žalio na odluke klupskog vodstva.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.