NBA

Dva mlada NBA All-Star igrača potpisala goleme ugovore

Foto: Getty Images

CENTAR Miami Heata Bam Adebayo dogovorio je produljenje ugovora za još pet godina, koje mu sa svim bonusima može donijeti maksimalnu zaradu od 195 milijuna dolara.  

Miami je imao vremena ponuditi produženje ugovora Adebayu do 21. prosinca, dan prije nego što će početi nova sezona, ali se vodstvo Heata na taj korak odlučilo gotovo mjesec dana prije zadnjeg roka.

Ovaj je potez Heata općenito je protumačen kao iznenađenje jer si je time klub praktički onemogućio dovođenje Giannisa Antetokounmpa idućeg ljeta ako Greek Freak odbije produljenje s Milwaukee Bucksima. Naime, Miami je mogao Adebayu novi ugovor dati i iduće godine kako bi imao dovoljno prostora pod "salary capom" za dovođenje Giannisa. Nakon toga je mogao produljiti ugovor s Adebayom za maksimalan dozvoljen novac, jer produljivanje ugovora igračima koji provedu barem tri sezone u klubu nije ograničeno "salary capom".

Budući da Adebayo i Antetokounmpo imaju istog agenta, nameće se pitanje je li ovaj potez zapravo dokaz da Grk ostaje u Milwaukeeju, odnosno da je agent poručio Miamiju da ga ne čekaju.

Osnovna vrijednost Adebayovog ugovora je 163 milijuna dolara, a može doći do 195 milijuna ako će Adebayo 2021. biti uvršten u prvu momčad NBA lige te ako će biti proglašen najboljim obrambenim igračem ili najkorisnijim igračem.

Sličnu je ponudu prihvatio i Brandon Ingram u New Orleansu, a Pelicansi su mu za petogodišnje produljenje vjernosti dali 158 milijuna dolara. I on i Adebayo ove su godine prvi put u karijeri nastupili na All-Star utakmici.

Prethodnih dana su maksimalno produljenje ugovora potpisala još trojica igrača koja su stekla to pravo u ovom prijelaznom roku: Jayson Tatum je od Bostona prihvatio ponudu od 195 milijuna dolara za dodatnih pet godina, iste je uvjete prihvatio i Donovan Mitchell za ostanak u Utah Jazzu, dok je De'Aaron Fox za ostanak u Sacramento Kingsima dobio 163 milijuna.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.