Europske lige

Dva hrvatska trenera kandidati za klupu posrnulog prvaka iz susjedstva

Foto: EPA-EFE

SLOVENSKI Maribor je prošle sezone u dramatičnoj završnici prvenstva uzeo naslov ispred Kopra, ali u novu sezonu teško da je mogao ući na lošiji način. U prvom pretkolu Lige prvaka izbacio je bjeloruski Šahtjor Soligorsk, ali je potom ispao od Sheriffa te finskog HJK-a u pretkolu Europa lige. 

U play-offu Konferencijske lige čeka ga Cluj, a trenutno je na prvenstvenoj tablici Maribor na samom dnu. U pet kola pobijedio je jedino Goricu i prikupio četiri poraza, a nakon šest uzastopnih uprava je odlučila uručiti otkaz treneru Radovanu Karanoviću.

Slovenski portal Ekipa24 piše kako bi ga na klupi mogao naslijediti strateg iz Hrvatske, a trenutno su u užem izboru Dean Klafurić i Goran Tomić. Klafurić je trener s dugogodišnjim stažom u omladinskom pogonu Dinama, a samostalno je vodio Goricu, Legiju, Hrvatski dragovoljac, ciparski Ethnikos i Slaven Belupo, koji je napustio prije godinu dana.

Goran Tomić mirovao je puno kraće, nakon prošlosezonskog finala Kupa napustio je Rijeku s kojom je u dvije HNL sezone bio treći i četvrti te je po mnogima imao najatraktivniji stil igre u ligi. Prethodno je vodio Lokomotivu, Istru, Šibenik i nekoliko kineskih klubova.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.