Dva Hrvata iz dijaspore na popisu najvećih talenata na svijetu

Foto: Hajduk.hr

ENGLESKI Guardian objavio je "Next Generation 2023", popis 60 najtalentiranijih igrača svijeta koji ove godine navršavaju ili su već navršili 17 godina. Na listi su se našli neki poznati igrači poput PSG-ova Warrena Zaïre-Emeryja i Endricka koji će iduće godine prijeći iz Palmeirasa u Real Madrid.

Uz njih tu su i brojni široj svjetskoj javnosti manje poznati igrači, ali Guardian smatra da imaju potencijal doseći sami vrh. Na popisu su se ove godine našla dva Hrvata. Hajdukov veznjak Noa Skoko i branič RB Salzburga Oliver Lukić, koji nastupa za mlade selekcije Austrije i u budućnost će možda birati između dvije reprezentacije.

Jedan je rođen u Engleskoj, a drugi u Austriji

Zanimljivo, obojica su rođena izvan Hrvatske, a evo što Guardian kaže o Skoki: "Najsjajniji hrvatski talent zapravo dolazi iz Australije - a rođen je u Engleskoj, gdje je njegov otac Josip Skoko, bivši reprezentativac Australije hrvatskog podrijetla, igrao za Wigan i Stoke. Noa Skoko je prilično poput svog oca u smislu stila igre - vezni igrač koji može puno pridonijeti u oba smjera - ali njegov golemi potencijal mogao bi ga dovesti do većih visina.

Također, on se ne gasi, on radi cijelu utakmicu. Sa 17 godina Skoko je bio dio momčadi Hajduka koja je stigla do finala Uefine lige mladih, pobjeđujući usput Manchester City i Borussiju Dortmund i sada je ključni igrač za klupsku momčad mlađu od 19 godina i očekuje se da će ove sezone debitirati za seniore."

Kod Lukića se ističe njegova tehnika: Lukić je oduvijek bio viši od svojih vršnjaka, ali i s trenutnih 1.85 nema nikakvih problema s kontrolom lopte. Tehnički vrlo elegantan, isticao se u akademiji Austrije Beč i brzo ga je RB Salzburg doveo u svoje redove. Izbornik Austrije Ralf Rangnick rekao je da pomno prati njegov napredak posebno jer s druge strane HNS ima priliku uvjeriti ga da predstavlja Vatrene

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.