Drugi trening u bahreinskoj pustinji pripao Rosbergu

VOZAČ Williams-Toyote Nico Rosberg ostvario je najbolje vrijeme kruga na drugom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Bahreina, koja će se ove nedjelje održati u Sakhiru, pustinjskom dijelu te kraljevine.

Nakon što je bio četvrti na prvom slobodnom treningu u jutarnjim satima petka, Rosberg je stazi pristupio još agresivnije i preciznije što mu je bilo dovoljno za ostvarivanje najboljeg vremena kruga (minuta, 33 sekunde, 339 stotinki).

Tim je rezultatom njemački vozač bio uspješniji od konkurencije koju su predvodili dvostruki svjetski prvak, Renaultov Fernando Alonso, te vlasnik trećeg vremena poslijepodnevne probe, Toyotin Jarno Trulli.

Najbrži s prvog slobodnog treninga, branitelj naslova svjetskog F1 prvaka Lewis Hamilton, ostvario je tek 11. vrijeme, no i kao takav je bio bolji od Ferrarijevih uzdanica Felipea Masse i Kimija Räikkönena koji nakon tri uvodne utrke u sezoni nemaju još niti jedan osvojeni bod.

Jenson Button i Rubens Barrichello, Brawnov vodeći dvojac u svjetskom prvenstvu Formule 1, ostvario je šesto i deveto vrijeme drugoga treninga.

Velika nagrada Bahreina, četvrta utrka sezone u kalendaru elitnog automobilističkog natjecanja, vozi se u nedjelju s početkom u 14 sati.

Kvalifikacijski trening za startna mjesta na rasporedu je u subotu u 13 sati.

 Velika nagrada Bahreina, drugi slobodni trening:

1. Nico Rosberg (Williams-Toyota) 1:33.339

2. Fernando Alonso (Renault) +0.191

3. Jarno Trulli (Toyota) +0.277

4. Sebastian Vettel (RBR-Renault) +0.322

5. Mark Webber (RBR-Renault) +0.337

6. Jenson Button (Brawn-Mercedes) +0.355

7. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +0.424

8. Timo Glock (Toyota) +0.425

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.