transferi

Doznajemo zašto je propao transfer najboljeg hrvatskog golmana

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO je početkom mjeseca dogovorio transfer Dominika Livakovića u francuski Montpellier, ali od posla neće biti ništa. Doznali smo neke detalje o tome zašto je propao transfer sjajnog golmana Dinama.

Predsjednik Montpelliera Laurent Nicollin je u razgovoru za francusko izdanje Yahoo Sporta rekao da je francuski klub odustao od angažmana vratara hrvatske reprezentacije i Dinama iako je s klubom iz Maksimira dogovorio visinu odštete.

Francuzi odustali jer ne žele čekati

Montpellier je s Dinamom dogovorio odštetu za Livakovića u visini od 9,5 milijuna eura, što bi bio novi rekord kluba.

''Nećemo čekati do 25. kolovoza. Postigli smo dogovor oko odštete, ali igraču nije dozvoljeno da dođe na liječnički pregled. Zbog toga ćemo se okrenuti drugim opcijama. Ne možemo čekati da Livaković za Dinamo odigra još jedno kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, odnosno da čekamo još dva tjedna. Imamo druge opcije'', rekao je Nicollin.

Odlazak Livakovića najprije je zakočila ozljeda Danijela Zagorca jer Bjelica mora imati spremnu zamjenu u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Zagorac se dobro oporavlja i idućih dana mogao bi početi trenirati.

Ipak, Dinamo pušta priču da postoje još neki razlozi zbog kojih je posao propao. Naime, čelni ljudi Montpelliera su ponudili 9,5 milijuna eura, ali Dinamo taj novac navodno ne bi dobio odmah, već kroz rate u iduće tri godine, što se hrvatskom prvaku ne isplati.

Livaković je razmislio i odustao od Francuske

Doznali smo da je Livaković prelomio i da je odbio otići u Montpellier. Kad je stigla ponuda, ponijela ga je euforija, transfer u neku od Liga petice za mladog igrača zvuči primamljivo, ali u razgovoru s bliskim ljudima odlučio je da želi ostati u Zagrebu. Doznajemo da će ovih dana potpisati novi ugovor s Modrima.

Gazda Montpelliera se žali i L'Equipeu

Predsjednik Montpelliera je rekao za L'Equipe da su dogovorili s Dinamom iznos transfera, ali je problem što ga Dinamo ne želi pustiti da dođe na liječnički pregled i potpiše ugovor za Montpellier sve dok Dinamo igra u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Dalje kaže da ga neće čekati do kraja kvalifikacija što Dinamo traži već će uzeti nekog drugog golmana.

Inače, golman Dinama uspio je na početku nove sezone, tijekom pet utakmica među vratnicama, sačuvati praznu mrežu dulje od 414 minuta, koliko je Dražen Ladić izdržao 1994. godine, svega nekoliko mjeseci prije nego što će Livaković biti rođen.

24-godišnji Zadranin je golman Dinama od ljeta 2015. godine, a nakon sezone na posudbi u Zagrebu u ljeto 2016. preselio se na Maksimir. Prije Zagreba branio je za Zadar. Za Dinamo je upisao 102 nastupa, dok je za reprezentaciju odigrao četiri utakmice.

Dinamo je sinoćnjom pobjedom nad gruzijskom Saburtalom izborio treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka u kojem će igrati s mađarskim Ferencvarošom, a utakmice su na rasporedu 6. i 13. kolovoza. Eventualni playoff je, pak, na rasporedu 20./21. odnosno 27./28. kolovoza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.