DOZNAJEMO Dinamo želi veznjaka iz Irana, priprema se odlazak Soudanija

Foto: Getty Images / Guliver imagel, Pixsell

NAKON što je u Dinamo besplatno iz Werdera stigao reprezentativac BiH Izet Hajrović, kontakti iz Azije javljaju kako bi u Maksimir mogao doć još jedan polivalentni veznjak. Riječ je o 21-godišnjem Irancu Sadeghu Moharramiju koji brani boje slavnog Persepolisa, a u čijem je dresu posljednjih godinu i pol dana zablistao.

Zdravku Mamiću je Moharramija preporučio aktualni trener Persepolisa, jedan od uspješnijih trenera Dinama zadnjeg desetljeća Branko Ivanković. Prisjetimo se, Ivanković je na klupi Persepolisa još od 2015. godine, a dosad je osvojio i jedan naslov prvaka. Prošle je godine hrvatski trener proglašen najboljim strategom u Iranu.

Pod kontrolom Ivankovića, Moharrami se razvio u raznovrsnog igrača koji može pokriti gotovo sve pozicije na desnoj strani, od braniča do ofenzivnog krila. Moharrami je član mlade reprezentacije Irana, a u dresu Persepolisa odigrao je stotinu utakmica u svim natjecanjima. Gotovo neizostavan član prve postave bio je posljednje dvije i pol godine, dok je odigrao i deset utakmica u azijskoj ligi prvaka.

Prema stranici Transfermarkt Moharrami vrijedi oko 700 tisuća eura, međutim kako mu ugovor istječe sljedeće ljeto, nema sumnje da će visina odštetnog zahtjeva biti višestruko manja. Kako tvrde Iranci, ako se Zagrepčani ne uspiju dogovoriti s čelnicima Persepolisa, postoji i varijanta da igrač na Maksimir stigne slobodnih papira u lipnju ove godine. Novi ugovor ne namjerava potpisivati.

S obzirom na to da Dinamo tu stranu ima prilično dobro pokrivenu sa Stojanovićem i Matelom, vrlo je vjerojatno da na Rumunja više ne računaju.

Dolazak Hajrovića, koji može pokriti obje krilne pozicije i interes za Moharramijem mogu značiti i da Mamić popušta zahtjevima Soudanija za odlaskom, iako je po povratku u Zagreb s priprema šef Dinama objavio da Alžirac ostaje. No, borba traje već treći prijelazni rok u nizu. Mamić jučer u Turskoj nije imao namjeru pustiti Soudanija, no danas mora misliti na sutra i plan B. 

Unatoč gaži od milijun eura, najbolji igrač HNL-a želi iskorisitit šansu da se okuša u jačoj ligi. Ponudu Nottingham Foresta još nije prebolio.

> NEMA STRANCA DO BOSANCA - Tko su najgori koji su igrali za Dinamo 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.