Domagoj Vida potpisao za Bayer Leverkusen!

TRAKAVICA oko transfera Domagoja Vide konačno je završena - Osijekov kapetan od ljeta će braniti boje Bayera iz Leverkusena.

Potvrdio je to u razgovoru za Index Boris Živković, skaut Bayera Leverkusena za područje zemalja bivše Jugoslavije: "Ne smijem ništa komentirati, ali istina je. Vida je novi igrač Bayera."

U ranim poslijepodnevnim satima Index je primijetio ispred zagrebačkog hotela Esplanade Vidu i njegova menadžera Ivana Cvjetkovića, a sada je jasno što su talentirani osječki stoper i njegov impresario radili u hrvatskoj metropoli.

Portugalci i Dinamo izvisili, Vidi ugovor na pet godina

Osijeku će Bayer Leverkusen uplatiti dva milijuna i 400 tisuća eura na ime odštete, a već nakon završetka sezone Vida, koji je potpisao petogodišnji ugovor, odlazi u Leverkusen gdje će se pridružiti Zvonku Pamiću, igraču Rijeke na posudbi u Karlovcu, koji se također obvezao na vjernost Apotekarima.

Interes za Vidu Bayer je iskazivao već ove zime, zajedno s Dinamom i nekolicinom ostalih klubova. Želja Zdravka Mamića da Vidu dovede u Maksimir splasnula je zbog, kako je rekao gazda Dinama, "enormnih odštetnih zahtjeva Osijeka", a nedugo nakon toga su se u utrku uključili i Portugalci.

Ponudu Porta od dva milijuna eura Uprava Osijeka je odbila, a Bayer Leverkusen je današnjim potpisom preduhitrio lisabonski Sporting čije je izaslanstvo bilo najavilo dolazak s tri milijuna eura u džepu na subotnju prvenstvenu utakmicu između Osijeka i Varteksa kako bi se po posljednji put prije potpisa ugovora uvjerilo u Vidine sposobnosti.

Inače, Domagoj Vida član je Osijekove seniorske momčadi od 2006. godine, otkada je upisao 78 ligaških nastupa, dodavši pet golova. Kapetan Osijeka odigrao je i 14 utakmica za mladu reprezentaciju Hrvatske, za koju se dva puta upisao u strijelce.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.