KOŠARKA

Dobitnik Grammyja potpisao za košarkaški klub čiji je trener bivši NBA igrač

Foto: Profimedia

AMERIČKI reper J. Cole, dobitnik Grammyja za najbolju rap pjesmu 2020. godine (A Lot) i brojnih hip hop nagrada, potpisao je profesionalni ugovor s kanadskom košarkaškom momčadi Scarborough Shooting Stars, koja se natječe u najjačoj kanadskoj ligi CEBL.

J. Cole je strastveni košarkaš, a 2012. je nastupio na utakmici celebrityja na NBA All-Star vikendu i dobio odlične kritike. Prije dvije godine otkrio je kako je nakon koledža namjeravao, ako kroz tri godine uspije kao glazbenik, posvetiti se košarkaškoj karijeri, prvo u inozemstvu, a onda možda i u NBA ligi.

Ipak je zadržao glazbenu karijeru, ali nije zaboravio na košarku te je lani, kao 36-godišnjak, potpisao za Patriots Basketball Club iz Ruande, koji se natjecao u BAL-u, afričkoj inačici Lige prvaka. No u tri utakmice nije se iskazao te je u prosjeku bilježio 1.7 poena, 1.7 skokova i 1.0 asistenciju za 15 minuta igre.

Trener će mu biti bivši NBA igrač koji radi u Toronto Raptorsima

Ruandu je uskoro napustio pravdajući se obiteljskim razlozima, a sada se vraća košarci u kanadskoj ligi, koja kreće za nekoliko dana, 26. svibnja. Trener Shooting Starsa je Jamaal Magloire, bivši kanadski NBA igrač i pomoćni trener Toronto Raptorsa, što je posebno privuklo repera.

Kanadska momčad smatra da je potpis profesionalnog ugovora s glazbenom zvijezdom dobar marketinški potez jer će ljudi gledati utakmice zbog J. Colea, ali i pritom vidjeti koliko se dobra košarka igra u CEBL-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.