HR KLUBOVI U EUROPI

Dinamovci nakon pobjede kod Shkupija: Moglo je biti i bolje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NOGOMETAŠI Dinama plasirali su se u 3. pretkolo Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice 2. pretkola bili bolji od makedonskog prvaka Shkupija. Nakon 2:2 u Zagrebu Dinamo je golom Arijana Ademija s 1:0 slavio na gostovanju u Skoplju te izborio sljedeći krug natjecanja u kojem ga čeka bugarski prvak Ludogorec.

Dinamov trener Ante Čačić govorio je nakon prolaza da je Shkupi kvalitetna momčad koja se u Hrvatskoj ne bi borila za ostanak, a pred oglede s bugarskim prvakom rekao je da je optimist. Slično su pričali i Dinamovi nogometaši.

Ristovski: Shkupi je čvrsta momčad

"Čestitam suigračima, bio je ovo iznimno težak teren, naišli smo na čvrstu momčad koja igra u dva bloka i čeka kontre, ima brze napadače. Danas u nogometu nema lakih suparnika, ovo je ipak prvak svoje države. Nastavljamo svojim putem, moramo se regenerirati i idemo dalje. Znam što Dinamo znači na ovim prostorima, drago mi je što je tako lijepo primljen u mom gradu", izjavio je poslije utakmice Stefan Ristovski pa dodao:

"Nogomet ti ne daje previše prostora radovati se. Moramo ostati zdravi, bitno je što se nitko nije dodatno ozlijedio. Osjetio sam srdačan doček. Znam još kao klinac, dok sam igrao u Vardaru, što Dinamo znači na ovim prostorima. Nisam mislio da ću s Dinamom igrati na stadionu na kojem sam izrastao. Drago mi je što smo baš ovdje pobijedili i izborili prolaz."

Perić: Znali smo što nas čeka

Suigračima je na prolazu čestitao i Dino Perić pa se osvrnuo na odigrano.

"Znali smo što nas čeka, mislim da smo sve to trebali riješiti u prvoj utakmici. Stali su iza, igrali na kontranapade i doista nije bilo lako. Ove početne utakmice u sezoni uvijek su dosta teške, sjećam se još gruzijskog Saburtala, svi su ih već unaprijed otpisali... Mi se sad moramo fokusirati na prvenstvenu utakmicu protiv Istre 1961 u petak. Moramo se još uigrati, nedostaje nam povezanosti."

"Pred nama je puno utakmica, praktički svaka tri dana, trebamo se i odmoriti. U svaku moramo ući s maksimalnim respektom. Moglo je biti i bolje, ali kažem, sad se fokusiramo na Istru u petak i potom na Ludogorec", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.