Dinamo pokušava dovesti bivšeg igrača Liverpoola?

Foto: Profimedia

DINAMO je zainteresiran za engleskog ofenzivca Ryana Kenta (27) iz Fenerbahčea. Kent može igrati kao lijevo i desno krilo te polušpica, a u Fenerbahče je stigao iz Rangersa prošloga ljeta po isteku ugovora. Ipak, Kent se nije nametnuo u turskom velikanu. Ove sezone je nastupio 15 puta (uz pogodak i dvije asistencije) te odigrao 634 minute. Sada traži sredinu u kojoj bi mogao biti standardan.

Dinamo bi posudbu

Dinamo bi htio posuditi Kenta do kraja sezone, no prepreka je u njegovoj plaći. Kent u Fenerbahčeu ima plaću od dva milijuna eura godišnje i to je za hrvatskog prvaka previše. Dinamo bi mu mogao ponuditi manje od milijun eura, odnosno preuzeo bi njegovu plaću, ali za Kenta bi to bila manja zarada nego u Turskoj. Dominik Livaković nahvalio je Dinamo Kentu, kod kojeg postoji interes za dolaskom.

Rangersi ga platili 7.2 milijuna eura

Kent je produkt Liverpoolove škole nogometa, a u karijeri je još bio član Barnsleyja, Coventryja i Freiburga. Rangersi su ga za 7.2 milijuna eura doveli iz Liverpoola prije četiri godine. Prema Transfermarktu, vrijedi sedam milijuna eura, a s Fenerom ima ugovor do 30. lipnja 2027. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.