Dinamo osim Brekala dovodi još jednog kapitalca u napad?

Foto: EPA

NAPREDUJU pregovori između Dinama i Fenerbahčea o posudbi krilnog napadača Ryana Kenta (27), tvrdi poznati turski insajder Ekrem Konur. Podsjetimo, o dolasku krilnog engleskog napadača pisali su i turski mediji te talijanski novinar Nicolo Schira, koji je otkrio da su za tog igrača zainteresirani Dinamo i engleski klubovi Sheffield United i Hull City. Kent ima ugovor s Fenerbahčeom do ljeta 2027. godine i zarađuje dva milijuna eura, ali uopće nije u trenerovim planovima.

Fenerbahče bi ga se rado riješio, ako ništa drugo, onda barem u vidu neke posudbe. Tu se pojavio Dinamo, kojemu je bivša zvijezda Glasgow Rangersa jako zanimljiva. Kent je prije dvije godine vrijedio 17.5 milijuna eura, željeli su ga brojni klubovi, ali je po isteku ugovora s Rangersima ljetos odabrao Fenerbahče.

Je li moguće da Kent završi u Dinamu?

Ranije smo već pisali da bi Dinamo krilnog napadača posudio do kraja sezone i preuzeo dio njegove plaće. Zagrebački klub mogao bi ga plaćati do 800 tisuća eura, što bi ga učinilo jednim od najplaćenijih igrača u svlačionici.

No, čitava priča je manje-više nerealna. Kent ima ponudu iz Saudijske Arabije, a koliko mu je novac bitan, dovoljno govori da je nakon Rangersa otišao u klub koji mu je nudio najviše, iako je mogao igrati u Premier ligi.

Želi ga Al-Ettifaq, koji vodi Kentov bivši trener Steven Gerrard, a jasno je da Dinamo ne može konkurirati Saudijcima. Kako smo bili doznali, Kentu se ne igra u HNL-u i o toj ideji previše ne razmišlja. Ukratko, čudo bi se moralo dogoditi da on ove zime završi u Maksimiru. Dinamov adut je i Dominik Livaković koji bi, ako bude potrebe, mogao reći koju dobru riječ Englezu o Dinamu.

Stiže i Brekalo?

Trener Dinama Sergej Jakirović u zimskom prijelaznom roku već je dobio krilnog napadača Arbera Hoxhu, koji je za milijun eura stigao iz Slaven Belupa. Također, navodno se pregovara s Fiorentinom o dolasku povremenog hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.