Dinamo ključnog igrača prodao za siću

Foto: Milan Šabić / Pixsell

DINAMO je prodao jednog od ključnih igrača koji je prošle sezone bio najbolji nogometaš prvaka u HNL-u.

Damian Kadzior (28), desno krilo koje Transfermarkt procjenjuje na 3,5 milijuna eura, odlazi uz odštetu od samo 2 milijuna eura u Eibar, koji je sezonu u La Ligi završio na 14. mjestu.

Navikli smo da ključni igrači Dinama, koji su k tome u punoj zrelosti i reprezentativci, a Kadzior je sve to, odlaze za daleko više iznose i u uglednije klubove. Ali Poljak, koji je imao ponude jačih klubova iz drugih zemalja, inzistirao je na odlasku u Španjolsku.

Dinamo, u kojem je godišnje zarađivao 300 tisuća eura, pušta ga u znak zahvalnosti za odličnu službu, jer je u dvije sezone u 78 nastupa postigao 21 gol i 22 namjestio. On je otkriće Nenada Bjelice, koji ga je u ljeto 2018. doveo iz Gornika. Dinamo ga je tada platio samo 400 tisuća eura.

Kako je Kadzior igrao u Dinamu govori to što mu je za dvije godine u tom klubu vrijednost narasla devet puta, postao je i reprezentativac Poljske te konačno izborio transfer u jednu od najjačih liga. 

Odštetom za Kadziora, Dinamo je došao do 14,4 milijuna eura zarađenih prodajama igrača ovog ljeta. Nikola Moro potpisao je za drugi Dinamo, onaj iz Moskve, i tako zagrebačkom osigurao 8,5 milijuna eura. Adrian Šemper prodajom u Chievo donio je Dinamu 1,5 milijun eura. Roko Baturina otišao je u Ferencvaros uz milijun eura Dinamu. Prvak Hrvatske dobit će i od Napolija 1,4 milijuna eura, odnosno 10 posto od transfera Amira Rrahmanija iz Verone u Napoli.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.