UFC

Debitant u UFC-u preklinjao trenera da preda borbu, ovaj nije htio ni čuti

Foto: Getty Images

PRIREDBA UFC on ESPN 11 donijela je ukupno 12 borbi, a cijeli program u UFC-ovu APEX kompleksu u Las Vegasu počeo je nevjerojatnom prepirkom između borca koji je želio predati meč i trenera koji mu to nije dopuštao.

Max Rohskopf ima 25 godina, a do sinoć je imao pet pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi. U prvoj borbi pod okriljem UFC-a sastao se s Austinom Hubbardom, koji nije imao milosti prema debitantu te ga je u prve dvije runde pošteno isprebijao.

Pregovori su trajali skoro cijelu minutu, sve dok nije prišao liječnik

Nakon druge runde Rohskopf je sjeo u kut i tražio od svog trenera da prekine borbu, no ovaj je to odbio. Prepucavanje iscrpljenog borca i nabrijanog trenera trajalo je cijelu minutu, prije nego što je do kuta došao jedan od liječnika, kojem je trener Robert Drysdale konačno rekao da njegov borac ne može nastaviti. Tada im je prišao i glavni sudac te prekinuo borbu.

Rohskopf je dobio poziv za borbu samo šest dana prije eventa i hrabro odlučio krenuti u UFC avanturu, no nakon dvije runde shvatio je da nije spreman za višu razinu.

Dana White: Svi vi koji ismijavate tog klinca - jebite se

Šef UFC-a Dana White imao je puno razumijevanja te je stao u obranu mladog borca.

"Svatko ima pravo odustati. Znam da se na to ne gleda blagonaklono, ali znate što? Nitko od vas koji ga kritiziraju nije u oktogonu, na njegovu mjestu. Lako je kritizirati", rekao je White i ispričao kako se i sam svojedobno našao u sličnoj situaciji.

"Nekad davno i ja sam vjerovao da mogu biti borac, ali onda sam jednog dana shvatio da ne mogu. Kad to shvatiš, trebaš se odmaknuti. Ne kažem da je to situacija s ovim klincem, ali ako je večeras osjetio da mora predati borbu, tko ste, jebote, vi da mu sudite? Imao je muda doći ovdje i boriti se u UFC-u samo nekoliko dana nakon poziva. Ujutro će se pogledati u ogledalo i shvatiti tko je i što želi raditi. Ako je shvatio da borbe nisu za njega, ne treba se sramiti zbog toga, a svi vi koji ga ismijavate, jebite se. Dođite i sami pokušajte, nema puno ljudi koji mogu učiniti ono što je on učinio", rekao je White.

Komisija u Nevadi najavila je istragu pa je moguće da će Rohskopfov trener snositi posljedice jer nije dopuštao svom borcu da preda meč.

Trener: Ja bih isto očekivao od svog trenera

"Očekujem izvrsnost od svojih boraca zato što ih volim. Rohskopf nije bio ozbiljno ozlijeđen i smatrao sam da ga treba mentalno pogurati. Ja bih to isto očekivao od svog trenera", objasnio je Drysdale.

Sama priredba donijela je ukupno 12 borbi. U glavnoj borbi večeri Curtis Blaydes je čak 14 puta rušio Aleksandra Volkova i tako postavio novi UFC-ov teškaški rekord, ali je naposljetku slavio tek jednoglasnom sudačkom odlukom.

U sunaslovnoj borbi Josh Emmett pobijedio je Shanea Burgosa u fantastičnom obračunu koji će kandidirati za borbu godine, iako je već nakon 20 sekundi ozlijedio križne ligamente koljena.

UFC on ESPN 11, rezultati:

Curtis Blaydes def. Alexander Volkov via jednoglasna odluka (49-46, 48-47, 48-46)
Josh Emmett def. Shane Burgos via jednoglasna odluka (29-28 x2, 29-27)
Raquel Pennington def. Marion Reneau via jednoglasna odluka (30-27, 29-28 x2)
Belal Muhammad def. Lyman Good via jednoglasna odluka (29-28 x3)
Jim Miller def. Roosevelt Roberts via submission (poluga na ruci) (R1, 2:25)

Uvodne borbe:

Bobby Green def. Clay Guida via jednoglasna odluka (29-28 x2, 30-27)
Tecia Torres def. Brianna Van Buren via jednoglasna odluka (30-27 x3)
Marc-Andre Barriault def. Oskar Piechota via TKO, (R2, 4:50)
Gillian Robertson def. Cortney Casey via submission (gušenje) (R3, 4:32)
Justin Jaynes def. Frank Camacho via TKO (R1, 0:41)
Lauren Murphy def. Roxanne Modafferi via jednoglasna odluka (30-27 x2, 29-28)
Austin Hubbard def. Max Rohskopf via TKO (R2, 5:00)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.