LIGE PETICE

Dean Računica pomogao je Biliću na putu do Premiershipa: "Bez Slavena ne bi išlo"

Foto: Facebook (West Browmich Albion)

SLAVEN BILIĆ i WBA igrat će Premier ligu sljedeće sezone. U drami zadnjeg kola Championshipa WBA je remizirao kod kuće protiv QPR-a, no zahvaljujući kiksevima Brentforda i Fulhama, zadržao je drugo mjesto i osigurao 200 milijuna funti za sljedeću sezonu zbog ulaska u najjači rang engleskog nogometa.

Nije Bilić jedini Hrvat koji je pomogao u uspjehu WBA-a. Tu je Filip Krovinović, veznjak koji je sezonu u Championshipu proveo na posudbi iz portugalske Benfice, ali i dvojica pomoćnih trenera, bivši igrač Hajduka, Dean Računica te bivši trener iz mladih selekcija Rijeke i hit drugoligaša Orijenta, Danilo Butorović.

"Navijači su došli ispred stadiona, bilo je pravo ludilo, a onda smo mi iz stožera i igrači otišli u hotel gdje smo smješteni i proslavili ovaj uspjeh", rekao je Računica u razgovoru za Dalmatinski portal.

"Mislio sam nakon poraza od Huddersfielda da su naše šanse za izravnim plasmanom male. No, kada je Stoke svladao Brentford, to je bio osjećaj koji nisam mislio da ću ikada doživjeti. Taj dan smo imali trening, nismo gledali utakmicu. Slaven je otišao kući, a ja sam ostao u klubu i gledao zadnjih deset minuta. Šetao sam po kampu, nije bilo lako to proživljavati."

Osam mjeseci bez posla, zaključan dva mjeseca

Računica se uz otežane okolnosti zbog pandemije koronavirusa još bolje uvjerio zašto se za Championship govori da je najteža liga na svijetu.

"Ja sam doživio izljeve emocija protekle subote nakon Stokea. Kada sam došao doma i sjeo, iz mene je sve izašlo, bio je to pravi izljev emocija. Iskreno, nakon poraza u Huddersfieldu rijetko tko je vjerovao da Brentford neće to iskoristiti. Doživio sam emotivni šok. Sjedio sam kući sam, vraćaš u glavi kompletnu sezonu u kojoj si s Leedsom bio u bod-dva cijelu sezonu. Dvanaest mjeseci krvavog rada, posebne okolnosti. Sedam-osam mjeseci bez obitelji, zaključan dva mjeseca. Vraćaš cijelu retrospektivu kompletnog života, ne samo nogometnog. Nakon te subote sam mislio da to neću doživjeti zadnje kolo, ali drukčiji je osjećaj kada znaš da smo ušli u ligu. Ovo je za mene jedan od najslađih trenutaka u životu."

Najveće zasluge daje Slavenu Biliću.

"Ništa od toga ne bi bilo bez Slavena. Da nije bilo njega, ne bih imao priliku. O tome ne treba puno pričati. Ne volim spominjati ljude koji su mi bitni, ali on je jedan od njih. Nevezano uz to što se znamo dugo. Onog trena kada je došao na posudbu u Šibenik sa 17 godina krenulo je veliko prijateljstvo koje traje i danas. Jednom prilikom je rekao kako ja nisam tu jer sam njegov dobar prijatelj, već jer nešto znam i vrijedim."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.