Deadpool u utrci Formule 1 u Las Vegasu. Kako je dospio na kacigu?

Foto: Twitter / Esteban Ocon

OVOG se vikenda održava prva utrka Formule 1 u Las Vegasu, pretposljednja u kalendaru sezone u kojoj je Max Verstappen već osigurao naslov prvaka. Kao što se može pretpostaviti, s obzirom na lokaciju, u prvom će planu biti šou, spektakl i marketing, a u drugom vozači i sama utrka.

Tako će se među vozačima isticati Esteban Ocon iz momčadi Alpine, koji će se natjecati s kacigom s motivom popularnog filmskog (anti)junaka Deadpoola. To zapravo i nije neobično jer je momčad Alpinea u djelomičnom vlasništvu glumca Ryana Reynoldsa, odgovornog za filmsko utjelovljenje superjunaka u crvenom kostimu.

Snimljen je i prigodni video u kojem francuski vozač "iznenađenom" kanadskom glumcu predstavlja posebnu kacigu, a ovaj mu oduševljeno kaže kako će u njoj u utrci izgledati "nepodnošljivo". 

Preporodio velški klub

Reynolds i njegov kolega Rob McElhenney, poznat iz serije Uvijek je sunčano u Philadelphiji, ovog su se ljeta udružili s tvrtkama Otro Capital i RedBird Capital Partners te otkupili 24% udjela u Alpineu, a kasnije su im se kao investitori pridružili Liverpoolova zvijezda Trent Alexander-Arnold i golferski superstar Rory McIlroy.

Reynoldsu i McElhenneyju ovo nije prvi ulagački izlet u sport jer su od 2020. suvlasnici velškog nogometnog kluba Wrexham, koji je uz njih drastično podigao popularnost i ovog se ljeta nakon 15 godina vratio u League Two, četvrti rang engleske nogometne piramide. Reynolds je razmatrao i ulaganje u NHL momčad Ottawa Senatorsa, ali nije uspio pronaći financijski dovoljno jakog partnera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.