De Bruyne zabio u 100. nastupu za Belgiju. Mbappe sam pobijedio Luksemburg

Foto: EPA

EUROPSKO nogometno prvenstvo u Njemačkoj počinje 14. lipnja, a reprezentacije koje će sudjelovati u sklopu priprema odigravaju prijateljske utakmice. Dvije reprezentacije koje pretendiraju na najviša mjesta na Euru su večeras uspješno odradile posao. Belgija je slavila protiv Crne Gore 2:0, a Francuska je svladala Luksemburg 3:0.

De Bruyne upisao stoti nastup za Belgiju

Kevin de Bruyne je na sjajan način obilježio svoju 100. utakmicu za reprezentaciju Belgije. U 44. minuti je zabio pogodak za vodstvo Belgije nakon što je vratar Crne Gore Matija Šarkić istrčao izvan svog kaznenog prostora kako bi spriječio šansu Belgije, ali odbio je loptu ravno u noge belgijskom kapetanu koji lako pogađa u nebranjenu mrežu.

Za konačnih 2:0 je u sudačkoj nadoknadio zabio igrač Arsenala Leandro Trossard iz kaznenog udarca, a reprezentacija Crne Gore je u 88. minuti uspjela u prijateljskoj utakmici ostati s igračem manje nakon što je Milioš Brnović zaradio drugi žuti karton zbog grubog prekršaja i to u kaznenom prostoru Belgije.

Standings provided by Sofascore

Sjajni Mbappe riješio utakmicu

Francuska je u Metzu pobijedila Luksemburg s 3:0, a istaknuo se najbolji francuski igrač Kylian Mbappe s pogotkom i dvije asistencije. Francuski izbornik Didier Deschamps od početka je protiv Luksemburga postavio najjaču momčad, ali su Luksemburžani kapitulirali prvi put tek u 43. minuti.

Strijelac za vodstvo Francuske je bio Kolo Muani. Minimalnih 1:0 je bilo do 70. minute kada je Jonathan Clauss povećao na 2:0, a obje asistencije kod uvodna dva gola Francuske upisao je Mbappe koji je pogotkom u 85. minuti postavio konačnih 3:0. Francuska je tako nastavila niz nepobijedivosti na domaćem terenu, a posljednja reprezentacija koja je slavila kod njih u gostima je bila Hrvatska u lipnju 2022. godine. Tada je bilo 0:1 u ogledu Lige nacija, a strijelac je bio Luka Modrić iz kaznenog udarca.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.