Davor Šuker: Najviše me boli što me zovu "Lopove"

Foto: Index, Hina 
Video:
 Index 

'ŠUKER je živio na izuzetno visokoj nozi. Čuo sam da je iz računovodstva HNS-a došla informacija kako je Šuker za posljednjega boravka u Americi spiskao između 200 i 300 tisuća kuna na karticu HNS-a. To su basnoslovne cifre. S pravom se nogometna javnost može pitati što je on to radio u Americi, a nije dogovorio utakmicu s Amerikancima, što smatram skandaloznim", krajem 2014. upozorio je Ivan Brleković i zaradio tužbu predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Danas su se susreli oči u oči na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Davor Šuker ovaj put nije pobjegao, već je preko glasnogovornika Saveza naručio novinare pred sudom. Brlekovića tuži za klevetu. Bivši dopredsjednik HNS-a i ranije je upozoravao na rastrošno i neodgovorno ponašanje predsjednika Šukera koji je period najveće krize u hrvatskom nogometu proveo na putovanjima.

Tradicinalno, pripreme hrvatske reprezentacije otvaraju se po sudovima. Eduardo, Mamić, a danas i Šuker. 

Šuker je obišao Ameriku za 20 tisuća kuna? 

Na raspravi u predmetu koji vodi sutkinja Dubravka Ćosić predsjednik HNS-a se nije mogao sjetiti kada je točno boravio u SAD-u, ali tvrdi da je tijekom 2014. godine u više navrata bio tamo, a službeno tri puta. Tvrdi da je pri tome posjetio Las Vegas, LA, San Francisco, San Diego i Miami. Tužielj je dodao kako je za spomenuta putovanja ukupno potrošio tri tisuće dolara na službenoj kartici HNS-a. Prema priloženom izvodu Šuker je proputovao SAD za nešto više od dvadeset tisuća kuna. 

"Kod nas je sasvim normalno da te netko izblati u studiju. Savjetujem svima da se bore za svoj ugled jer previše je loših i zlonamjernih tekstova i emisija. Najviše me pogodilo kada je tijekom utakmice Seville i Rijeke na Sanchez Pizjuanu izvješen transparent na kojem je pisalo "Šuker lopov". To vam sve govori. Jako je teško, ali borit ću se. Ići ćemo i na privatnu tužbu za naknadu štete. Vidite koliko mi ovo znači kad sam propustio oproštaj Hriste Stoičkova u Sofiji. Ne može se tek tako olako blatiti i vrijeđati", kazao je Šuker te pojasnio:

"Sve je transparentno. Već sam kazao da bih dao otkaz kada bi se utvrdilo da sam potrošio tolike tisuće kuna na kartici HNS-a. Najvažnije je da radimo transparentno i da imamo rezultate. Nije tako lako dogovoriti prijateljske utakmice kao što netko misli. Nekad se sve dogovori u jednom danu, a ponekad traje tri mjeseca"

Šuker se i pred sutkinjom požalio jer ga prati reputacija lopova te upozorio na situaciju s tribina u Sevilli. 

Berislav Živković, odvjetnik Ivana Brlekovića, nakon rasprave je kazao da predsjednik HNS-a nije precizirao troškove tijekom putovanja u SAD.

"Na sud je stigao s jedim dopisom iz računovodstva HNS-a u kojem se navodi samo da je tijekom 2014. godine na putovanja u SAD potrošio tri tisuće dolara. U tom dopisu ne precizira o kojim je točno putovanjima riječ niti na što je novac potrošen.

Ivan Brleković je okupljenim novinarima prije ulaska u sudnicu kazao da Šukera nije optužio ni za krađu, ni za utaju, ni za prevaru.

"Želio sam istaknuti njegovo rastrošno ponašanje. Kazao da je novac "spiskao", pozivajući se na našeg Miroslava Krležu te Aleksandra Sergejeviča Puškina iz svjetske književnosti", kazao nam je Brleković. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.