DANAS NA EURU Belgija i Ronaldo bez prava na pogrešku

Grafika: Index

DANAS se na Europskom prvenstvu u Francuskoj igra jedna utakmica skupine E, te dvije u skupini F. Od 15 sati u Bordeauxu Belgija i Republika Irska borit će se za prvu pobjedu na Euru, od 18 sati u Marseilleu igrat će Island i Mađarska, a u istoj grupi od 21 sat u Parizu sastat će se Portugal i Austrija.

Izravni dvoboj Belgijanaca i Iraca za osminu finala 

Nakon pobjede Italije protiv Švedske, u skupini E Belgija i Republika Irska igrat će izravni dvoboj za osminu finala. Dvije reprezentacije do sada su odigrale sedam utakmica, a Irska nikada nije svladala Crvene vragove, uz pet remija i dva poraza.

"Nemamo pravo na pogrešku i moramo pobijediti. Sada smo pod pritiskom i ovo je veoma važna utakmica za nas. Unatoč tome što smatram da smo kvalitetnija momčad, Irska je jako neugodna i bit će to težak susret za nas", rekao je vratar Belgije Thibaut Courtois.

Belgija je favorit iz sjene, a toga je svjestan i branič Irske John O'Shea.

"Igrat ćemo protiv jedne odlične momčadi, koja je sastavljena od odličnih nogometaša. Međutim, vjerujemo u sebe i možemo im napraviti probleme, kao što je to bilo protiv Švedske", kazao je O'Shea.

Vjerojatni sastavi:

BELGIJA: Courtois -Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Fellaini, Witsel, Hazard - Mertens, Carrasco, Lukaku.

REPUBLIKA IRSKA: Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Brady - Whelan, Henrick - McCarthy, McClean, Hoolahan - Long. 

Islanđani love povijesnu pobjedu, a Mađari prolaz

U prvom susretu drugo kola skupine F Island i Mađarska igrat će na Velodromeu. Mađari su posljednjih pet puta slavili protiv Islanđana, koji na pobjedu čekaju od 1995. godine. Momčad Bernda Storcka svladala je Austriju s 2:0 u prvom kolu, dok je ekipa Larsa Lagerbacka remizirala s Portugalom 1:1.

"Želimo nastaviti s dobrim igrama i vjerujemo u pobjedu. Smatram da bi s četiri boda osigurali plasman u osminu finala, što bi bio povijesni uspjeh za nas", poručuje Lagerback, dok njegov kolega Storck respektira rivala.

"To je disciplinirana i koncentrirana momčad, što smo vidjeli i protiv Portugala. Promijenit ćemo sustav igre, jer nas čeka fizički zahtjevna utakmica protiv jedne odlične momčadi kakva je Island".

Vjerojatni sastavi:

ISLAND: Halldorrson - Sevarsson, R.Sigurdsson, Arnason, Skulason - Gudmundsson, Gunnarsson, G.Sigurdsson, Bjarnason - Bodvarsson, Sigthorsson.

MAĐARSKA: Kiraly - Fiola, Lang, Guzmics, Kadar - Gera, Nagy  - Kleinheisler, Nemeth, Dzsudzsak - Szalai

Ronaldo protiv Alabe: Biti ili ne biti na Parku prinčeva

Nakon remija Portugala s Islandom, te poraza Austrije od Mađarske, sprema se dvoboj biti ili ne biti na Parku prinčeva u Parizu. Cristiano Ronaldo s jedne i David Alaba s druge strane lovit će prvu pobjedu u Francuskoj. 

Dvije momčadi remizirale su u tri od posljednja četiri susreta, a Austrija pamti nevjerojatnu pobjedu iz 1953. godine, kada je razbila Portugal s čak 9:1.

"Imamo odlučnost i sposobnost pobijediti u utakmici protiv Austrije. Međutim, cijela skupina je izjednačena i sve je moguće. No, imamo u momčadi neke izvrsne igrače, poput Ronalda koji je najbolji na svijetu, i vjerujemo u sebe", jasan je izbornik Portugala Fernando Santos.

Austrija mora ići na pobjedu ako želi ostati u igri za osminu finala.

"Moramo biti koncentrirani u obrani i cinični u napadu. Jednostavno, moramo koristiti svoje prilike, jer će nas protivnik kazniti kao što je to učinila Mađarska. Portugal je odlična momčad, ali se možemo nositi s njom", zaključuje izbornik  Marcel Koller.

Vjerojatni sastavi:

PORTUGAL: Patricio - Cedric, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro - W. Carvalho, Moutinho, Gomes - Nani, Quaresma, Ronaldo.

AUSTRIJA: Almer - Klein, Prodl, Hinteregger, Fuchs - Ilsanker, Baumgartlinger - Alaba, Harnik, Arnautović - Janko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.