Vremeplov

Dan kad je Cicin Zagreb postao prvak Hrvatske

Screenshot: HRT

NA DANAŠNJI DAN prije 20 godina Zagreb je prekinuo dominaciju Dinama i Hajduka u HNL-u i postao prvak Hrvatske. Zagreb je naslov prvaka osigurao remijem u Čakovcu (0:0) zahvaljujući Hajdukovom porazu od Hrvatskog dragovoljca (1:0). Nakon Zagreba je još jedino Rijeka pored Dinama i Hajduka uspjela osvojiti prvenstvo Hrvatske.

Na kraju je Zagreb završio s dva boda više od splitskog kluba i osam više od Dinama. Momčad Cice Kranjčara zabila je daleko najviše golova u toj sezoni (71) i primila samo 24 pogotka. Ivica Olić, tada 23-godišnjak, bio je najbolji igrač i strijelac lige, zabio je 21 gol.

Zagreb je u nevjerojatnoj sezoni oba puta slavio protiv Hajduka te protiv Dinama osvojio četiri boda u dva susreta. "Vjerovali smo u ovaj naslov i zasluženo smo ga osvojili. Nitko nam ne može ništa predbaciti i ponosan sam na ovaj uspjeh. Od trećeg kola smo bili vodeća momčad lige", rekao je na proslavi titule Kranjčar.

U pretkolu Lige prvaka Zagreb je kao predstavnik Hrvatske ispao zbog gola u gostima protiv mađarskog ZTE-a, gola koji je Zagreb primio iz penala minutu prije kraja i tako ostao bez utakmica s Manchester Unitedom.

Nakon toga su uslijedili veliki pad i problemi s dugovima i danas je Zagreb osmoplasirana momčad četvrte lige...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.