NBA

Dallas bez Dončića pobijedio Jazz, Bogdanović zabio 24 poena

Foto: EPA

IAKO su i u trećoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja igrali bez svog najboljeg igrača Luke Dončića košarkaši Dallas Mavericksa poveli su 2:1 u pobjedama protiv Utah Jazza svladavši ga u Salt Lake Cityju 126:118, a domaćem sastavu nije pomogla još jedna odlična partija Bojana Bogdanovića, koji je postigao 24 poena.

Bogdanović je na terenu proveo 31:49 minuta uz šut za dva 4-5, i za tri 4-7, dok je pogodio sva četiri slobodna bacanja, a imao je i šest skokova te dvije asistencije. Razlog što nije bio i dulje na terenu bio je što je vrlo brzo u drugoj četvrtini dobio treću osobnu pogrešku.

Dallas je veliku prednost ostvario u prvom poluvremenu, na odmoru je bilo 68:51 za goste, a ponajprije zbog sjajnog šuta za tricu. Teksašani su pogodili čak 13 trica do odmora, a prednjačili su igrači s klupe Maxi Kleber i Davis Bertans.

U drugom poluvremenu Mavse je stao šut i trener Utaha Quinn Snyder snizio je petorku pa su domaći na krilima dvije Bogdanovićeve trice i s nekoliko eksplozivnih prodora i polaganja Donovana Mitchella smanjili zaostatak na 91:97 uoči posljednjih 12 minuta.

Sredinom četvrte četvrtine Utah se primaknula na 102:103, a kod rezultata 102:105 Bogdanović je imao otvorenu tricu za poravnanje. Do tog je trenutka šutirao iz igre 6-7, ali tada je promašio. Utakmicu je u završnici u svoje ruke preuzeo Jalen Brunson koji je prodorima napadao Rudyja Goberta. Bila je to prva pobjeda Dallasa u Salt Lake Cityju nakon šest godina.

U izostanku Dončića, koji se još nije oporavio od ozljede lista, Mavse je opet predvodio Brunson s 31 poenom, Spencer Dinwiddie je dodao 20, a Kleber i Bertans su ušavši s klupe ubacili 17, odnosno 15 poena, a svaki je pogodio po četiri trice. Kod Jazza je najefikasniji bio Mitchell s 32 poena.

Nova pobjeda Warriorsa

Golden State Warriorsi poveli su 3:0 protiv Denver Nuggetsa svladavši ih u trećoj utakmici u Denveru 118:113. Denver je košem Nikole Jokića poveo 111:109 tri minute prije kraja, ali tada je zaredao promašaje, dok je Wiggins tricom doveo goste u vodstvo, a zatim je Poole nakon skoka u napadu povisio na 114:111, a Curry prodorom i polaganjem na 116:111 40 sekundi prije kraja dvoboja.

Poole i Curry ubacili su po 27 poena, a Klay Thompson je dodao 26 za Warriorse, dok je Nikola Jokić ubacio 37 uz 18 skokova za Nuggetse. Do sada su u povijesti NBA doigravanja 143 momčadi stigle do prednosti od 3:0 u pobjedama i niti jedna još nije ispustila to vodstvo.

Memphis poveo 2:1

Nesvakidašnju utakmicu odigrali su Minnesota Timberwolvesi i Memphis Grizzliesi, a na kraju su sa 104:95 slavili gosti iz Memphisa koji su tako poveli 2:1 u pobjedama. Wolvesi su sjajno otvorili utakmicu, sredinom druge četvrtine imali su 26 poena prednosti (47:21), ali su dopustili gostima da se serijom 15:0 do odmora približe na 51:44.

Trećom četvrtinom ponovo su dominirali domaći, koji su još jednom ostvarili prednost veću od 20 razlike, vodili su 79:54 tri minute prije kraja tog dijela igre. No uslijedio je još jedan njihov kolaps, Grizzliesi su serijom 34:6 preokrenuli rezultat, šest minuta prije kraja poveli 88:85 te na kraju pobijedili.

Desmond Bane je s 26 poena predvodio strijelce Grizzliesa, Brandon Clarke je s klupe dodao 20 poena, dok je Ja Morant ostvario triple-double sa 16 poena te po 10 skokova i asistencija. Plasman u drugi krug osigurat će sastavi koji prvi ostvare četiri pobjede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.