Dalić: Novi stadion u Maksimiru? Ne znam to, to nije moja stvar

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA vlada i Hrvatski nogometni savez (HNS) su potpisali Sporazum o darovanju zemljišta na kojem će biti izgrađen nogometni kamp. HNS se obvezao realizirati projekt u Velikoj Gorici u pet godina od dana sklapanja ugovora. Gradnja bi ipak trebala trajati bitno kraće, između godinu i pol i dvije godine. Govorilo se i o izgradnji nacionalnog stadiona.

Koliko je poznato, kamp bi trebao imati četiri nogometna terena, od kojih će glavni imati između 2000 i 3000 sjedećih mjesta. U planu je i izgradnja atletske staze, dvorane koju bi koristile rukometna, odbojkaška i košarkaška reprezentacija, sportske ambulante, restorana i teretane. Cijena izgradnje je oko 15 milijuna eura.

"Nogometni kamp je velika stvar za sve nas", rekao je izbornik reprezentacije Zlatko Dalić dodavši da se nada da će kamp biti vrhunski.

Stadion u Maksimiru je sljedeći korak

Tijekom ceremonije na kojoj je potpisan Sporazum o darovanju zemljišta govorilo se i o mogućoj izgradnji nacionalnog stadiona.

"Privodimo kraju aktivnosti kako bismo osigurali pretpostavke za izgradnju hrvatskog nacionalnog stadiona u Maksimiru. U tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom kako bismo riješili imovinsko-pravne odnose. Ti razgovori idu u najboljem pravcu i to će biti podloga za izgradnju nacionalnog stadiona," rekao je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

"Novi stadion u Maksimiru? Ne znam to, to nije moja stvar," kratko je prokomentirao Dalić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.