CHELSEA

Daily Mail: Lampard sve radi krivo

Foto: Reuters

CHELSEA je u utorak na penale izgubio od Tottenhama u osmini finala Liga kupa, što je bio već drugi poraz momčadi Franka Lamparda u novoj sezoni i peti u zadnjih devet utakmica u svim natjecanjima.

Lampard je momčad preuzeo u srpnju prošle godine i nanizao je dobre rezultate, a nakon sjajnog ljetnog prijelaznog roka, od Chelseaja su se očekivale velike stvari. Sezona je tek počela, ali previše stvari u Lampardovoj momčadi šteka, piše Daily Mail.

"Sve oči bile su uprte u Chelsea nakon što je potrošio 250 milijuna eura na nove igrače. No, par tjedana od početka nove sezone Lampardova momčad osvojila je samo četiri boda u tri prvenstvena kola i počeli su se tražiti odgovori od Lamparda i njegovih igrača", stoji u tekstu Daily Maila koji je istaknuo sedam stvari koje su ključne za loš Chelseajev start.

Očajna obrana

Dovoljno je pogledati utakmicu protiv West Bromwicha da shvatite koliko je Chelseajeva obrana loša ove sezone. Primiti u jednom poluvremenu tri gola od momčadi kojoj svi predviđaju ispadanje je, u najmanju ruku, zabrinjavajuće.

Protiv Tottenhama su stopere igrali Zouma i Tomori, a na golu je bio novi golman Edouard Mendy. No, ni te promjene nisu riješile probleme. Lamela je zabio gol za 1:1 na sramotan način za Lampardovu obranu. Njegovi igrači su stajali i širili ruke tražeći ofsajd i primili su gol. 

Lamela je bio debelo izvan zaleđa i taj gol pamtit će se kao još jedan dokaz raspada sistema u Lampardovoj obrani, kojemu će ta faza igre biti ogroman problem ove sezone.

Lampard nema standardiziranu momčad

Povijest nas je naučila da je u Premiershipu najvažnije imati čvrstu jezgru oko koje se gradi ostatak momčadi. Iste igrače u istom sustavu, što pomaže da svi znaju točno gdje tko stoji u kojem trenutku.

Nisu možda svi očekivali od Chelseaja ove sezone da se bori za naslov, nego da će se to dogoditi sljedeće sezone, ali sad je jasno da će Lampardu trebati jako puno vremena. Nije pomogao ni sam sebi jer se čini da ni sam ne zna koji mu je najjači sastav.

Grafika: Sofascore za IndexSport

U 41 utakmici, koliko je vodio Chelsea, Lampard je igrao s 20 različitih postava u obrani. U veznoj liniji samo ove sezone je već promijenio tri dueta veznjaka. 

Werner je doveden kao klasična devetka, a i on je već počeo lutati po terenu i igrati na krilu. Ne zna se ni koja je točno uloga Kaija Havertza. Lampard to mora hitno otkriti, inače će početi opasno padati na tablici.

Chelsea očajnički treba jednog pravog veznjaka

Protiv Tottenhama Lampard je u vezu stavio Kovačića i Jorginha, ali to nije funkcioniralo. Lampard ne želi gurnuti Kantea prenisko na teren jer je on premobilan i prekoristan box-to-box igrač da bi ga se žrtvovalo na fiksnoj poziciji. Kovačić je briljirao prošle sezone, ali on ne može igrati u paru s Jorginhom. 

Talijan se pokazao kao lagan protivnik za suparničke igrače i dosta je spor. Moguće je da ode u Arsenal do kraja ovog prijelaznog roka i da Chelsea krene po Declana Ricea, kotačić koji nedostaje u ovoj momčadi.

Novim igračima će trebati vremena za prilagodbu

Nitko nije očekivao da će sva pojačanja preko noći kliknuti i postati strašna momčad, no i oni moraju biti svjesni da su očekivanja velika s obzirom na novac koji je na njih potrošen. Havertz je stajao 95 milijuna eura, Werner 60, Chilwell 55. Ogromna cijena je plaćena za njih i pritisak će rasti iz utakmice u utakmicu. 

Trebat će im dosta vremena, kao i Hakimu Ziyechu koji je još nije zaigrao zbog ozljede. Došao je i Edouard Mendy koji bi trebao biti rješenje na golu umjesto Kepe koji se pokazao promašajem. Puno je to novih igrača koji će za šest mjeseci vjerojatno biti puno bolji. Proći će dosta vremena dok dođu na očekivani nivo.

Svlačionica je puna igrača koji nisu dovoljno dobri

Chelsea će se početi rješavati velikog broja igrača koji su postali nepotrebni nakon ovog prijelaznog roka. Puno ih je koji ni nisu na Chelseajevom nivou. 

Neki od njih dobili su priliku protiv Tottenhama, ali su ponovno potvrdili da im nije mjesto u momčadi. Jorginho i Marcos Alonso gotovo sigurno odlaze, a tu su i Antonio Rudiger, Emerson Palmieri, Tiemoue Bakayoko i Ruben Loftus-Cheek. 

Sve su to igrači na koje Lampard više uopće ne računa i koji će morati otići.

Loši odnosi s igračima

Frank Lampard je do nedavno bio na terenu, a sad nekim igračima koji nisu puno mlađi od njega nameće autoritet. U kratkoj trenerskoj karijeri zakačio se s previše igrača, a zadnji je Marcos Alonso kojeg je otvoreno kritizirao nakon utakmice s West Bromom. Nakon što je izašao iz igre, Španjolac je ostatak utakmice gledao u autobusu umjesto da dođe na klupu.

Lampard ima problema i s Rudigerom, a i David Luiz je nakon odlaska iz Chelseaja rekao da nije imao najbolji odnos s trenerom. Puno je naznaka da Chelseajev trener ima problema u komunikaciji s igračima i na tome će morati poraditi dok ne bude prekasno.

Stalni problemi s ozljedama

Treba biti pošten i reći da Lampard stvarno nije imao sreće s ozljedama igrača. Ziyech i Pulisic još uopće nisu igrali ove sezone, Werner je u utorak osjetio grčeve, a još neki igrači imaju lakše probleme. 

Chelsea u sljedećem kolu Premiershipa dočekuje Crystal Palace, a onda Lampard ima 14 dana pauze da poradi na ovim problemima.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.