Crveni spust na Sljemenu spreman je za žensku utrku

Foto: Ivica Kostelić (Facebook)

NAJBOLJE svjetske skijašice pojavit će se na startu sljemenskog crvenog spusta u 13 sati, a druga vožnja je na rasporedu iza 16. Dan uoči početka utrke na zagrebačkoj gori sve je spremno.

Start na Crvenom spustu postavljen je na 988 metara, dok je cilj na 768 metara, s dužinom staze od 220 metara. Sljemenska staza jedna je od najzahtjevnijih u Svjetskom kupu što je čini dodatno izazovnom za sve natjecatelje. Na nadolazećim utrkama Zagreb će i ove godine ugostiti 150 slalomašica i slalomaša s još 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja. Među njima i hrvatske skijašice.

"Želim se što bolje plasirati ove godine, opuštenija sam nego lani," kratko kaže Leona Popović.

"Bit će mi ovo veliko iskustvo za budućnost, nadam se da ću i ja biti među natjecateljima na Sljemenu," kaže Ida Štimac.

Našim djevojkama bit će nešto lakše jer će oči svjetske skijaške javnosti biti uprte u Amerikanku Mikaelu Shiffrin, apsolutnu vladaricu slaloma, koja ima već dvije pobjede na Sljemenu, a ove godine ganjat će rekord Janice Kostelić, koja je u sezoni 2000/01. imala osam uzastopnih slalomskih pobjeda. Shiffrin je trenutačno na sedam.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.