Crnogorci se osjećaju zakinuto: Za Hrvatsku SP tek počinje!

U UTORAK, u 10.40 po hrvatskom vremenu, izabranici Ratka Rudića u četvrtfinalu SP-a susrest će se s reprezentacijom Crne Gore. Rudić ne krije - dobili smo najgoreg mogućeg protivnika, ali to ne mijenja naše ciljeve.

Plasman na OI u Londonu i osvajanje odličja. To je posao koji su naši reprezentativci došli obaviti u Šangaju.

Rudić ističe da smo kompletniji u obrani i u napadu, ali uz svu posloženost, moramo pokazati više alternative. Crnu Goru poznajemo do najsitnijeg detalja, no nikada ih nismo pobijedili u nokaut fazi na velikim natjecanjima. Može li ovaj put aktualni ipak preskočiti bivšeg prvaka Europe?

Od Crne Gore smo poraženi u polufinalu EP-a 2008. godine u Malagi, pa i u četvrtfinalu Igara u Pekingu. Izgubili smo i na Savi, prošle godine na našem EP-u.

Crnogorci igraju bez Zlokovića, Paskovića, Janovića, imaju samopouzdanja, ali su i oprezni.

"U Zagrebu je sve bilo drugačije, a ovo je potvrda da se u pozitivnom ambijentu nešto može pozitivno i napraviti", zahvalio se na medijskoj podršci crnogorski izbornik Petar Porobić.

"Sad ne smijemo biti u zanosu. Pa da prelazimo u neke superlative. Mislim da ekipa diše timski, borimo se, ima i grešaka, i propusta, a da li je sve to dovoljno za Hrvatsku, prvaka Europe - ne znam. U svakom slučaju dat ćemo sve od sebe", dodao je za Arenu.

Hrvatska je imala puno lakši put do četvrtfinala: zagrijavali smo se protiv Brazila, Kanade i Japana, dok su Crnogorci igrali protiv Kazahstana, Mađarske, Španjolske i Rumunjske.

"Hrvatska i mi smo imali dva potpuno različita puta, a ovaj naš mi nismo izabrali, nego je ždrijeb tako odredio. Za Hrvatsku praktički počinje Svjetsko prvenstvo. Ne sjećam se kada je posljednji put tako bilo - imali su tri lagane utakmice, pa pauzu za vrijeme osmine finala - za njih Svjetsko prvenstvo traje četiri dana. Hoće li to biti njihova prednost ili naša, to ćemo vidjeti", zaključio je Porobić.

Tijek susreta pratite uživo na Indexu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.