CRISTIANO RONALDO

Cristiano Ronaldo dobiva svoj stadion?

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRIJE nego što se otisnuo u inozemstvo i napravio spektakularnu karijeru u Manchester Unitedu, Real Madridu i Juventusu, Cristiano Ronaldo šest je godina bio član lisabonskog Sportinga, u koji je stigao s 12 godina, i u njemu je odigrao prve seniorske utakmice.

I sad, 16 godina nakon njegova odlaska, u Sportingu mu žele odati počasti promjenom imena stadiona.

Sportingov stadion nosi ime Josea Alvaladea, osnivača kluba i njegova prvog člana. Pa iako on za povijest kluba znači puno više od igrača koji je tamo posljednji put igrao kao 18-godišnjak, Ronaldo je postao toliki brend da bi promjena imena njemu u čast sigurno imala sjajne marketinške posljedice.

Toga se sjetio trenutačni predsjednik kluba Frederico Varandas, koji bi stadion preimenovao u "Stadion CR7" ili jednostavno iskombinirao dvije legende - "Alvalade CR7".

Svjetski mediji pišu kako se uprava složila s predsjednikovom inicijativom, ali da se sigurno ništa neće dogoditi do sastanka s Ronaldom. Dakle, izvjesno je, do kraja sezone.

Ronaldo, inače, već "ima" jedan stadion. Na njegovu rodnom otoku Madeiri po njemu su nazvali igralište koje služi kao trening-centar za klince.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.