Čovjek koji je '97. rastužio dinamovce: Newcastle će morati plaćati dvostruko više

Foto: Getty Images/Guliver Image

PREBOGATI saudijski konzorcij je na korak do preuzimanja Newcastle Uniteda, od kojeg želi napraviti novi Manchester City.

Arapi pregovaraju oko kupnje kluba od Mikea Ashleyja, koji bi ga prodao za negdje između 300 i 400 milijuna funti. Saudi Arabia Public Investment Fund, u kojemu glavnu riječ vodi saudijski princ Mohamed bin Salman, težak je oko 350 milijardi eura i mogućnosti koje se Newcastleu otvaraju su goleme.

No Temuri Ketsbaia, jedan od najomiljenijih stranaca u povijesti Newcastlea, upozorava da neće biti lako privući najbolje svjetske nogometaše.

"Naravno da najbolji igrači žele zarađivati jako puno, ali isto tako mislim da bi radije živjeli u Londonu nego u Newcastleu. Mislim da će ih klub morati plaćati dvostruko više kako bi ih namamio u Newcastle. No ako imaju dovoljno novca, to im ne bi trebao biti problem. Nadam se da će se Newcastle boriti za titulu", rekao je Ketsbaia, kojeg pamte i Dinamovi navijači.

Ne po dobrom. Gruzijac je u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka 1997. godine na Maksimiru zabio gol u 120. minuti za 2:2 i odveo Newcastle u Ligu prvaka. Prva utakmica završila je 2:1 za Newcastle, a Dinamo je produžetak u uzvratu izborio golom Igora Cvitanovića u 90. minuti, ali Englezi su se na kraju provukli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.