Čilić u finalu Indoorsa: Pao i neugodni Melzer

MARIN ČILIĆ se probio u finale zagrebačkog Indoorsa. U prvom polufinalnom susretu svladao je Austrijanca Juergena Melzera sa 7:6 i 6:4 te mu posljednja prepreka za obranu naslova ostaje Nijemac Michael Berrer koji je u drugom polufinalu sa 7:6(6), 7:5 pobijedio sunarodnjaka Philippa Petzschnera.

Najbolji hrvatski reket je u Zagrebu odigrao još jedan jako dobar, ali i zreo meč. Očekivano, Austrijanac se pokazao kao vrlo tvrd orah, možda čak zahtjevniji i od Karlovića iako je Čilić izjavio da je nakon "Diva sa Šalate" sve lako. U nekoliko je situacija opasno "visio", posebno nakon što je Austrijanac sredinom prvog seta stigao do breaka prednosti i 4:3. No, Međugorac se mirno vratio u igru već na sljedeći Melzerov servis.

Do kraja prvog seta nije bilo breakova pa smo gledali bitku živaca u trinaestoj igri. Austrijanac je prvi krenu sa mini breakom, ali našeg tenisača niti tada nije uhvatila panika. Vratio je prednost i na koncu relativno sigurno stigao do prvog seta 7:5.

Na krilima osvojenog tie-breaka, Čilić je, baš kao i u meču protiv Karlovića, startao sa breakom već na prvi Melzerov servis u drugom setu. Tu je praktički i cijeli meč bio odlučen. Marin je do kraja meča sigurno držao svoj početni udarac koji nije ispuštao unatoč nekoliko naleta upornog Austrijanca.

Melzer: Odlučivale su nijanse, nisam iskoristio svoje prilike

"Bio je to odličan meč, mislim da je bio dobar za gledati. Imao sam break u prvom setu, ali sam tada odigrao malo lošije. Tie break je također bio vrlo izjednačen, odlučivale su nijanse. Mislim da je on iskoristio prilike koje ja nisam, a trebao sam. Bilo je trenutaka u kojima sam se osjećao nadmoćan. Drugi set je bio odlučen već u prva dva gema, Marin je do kraja bio jako miran", rekao je nakon meča vrlo pristupačan tenisač dodavši:

"Marin je jako napredovao u posljednje dvije godine. Prije svega tu mislim na forhend koji mu je ranije bio bolna točka. Tu je znao nešto i pokloniti, danas mu je taj udarac oružje. Popravio je i servis. Naravno, veliku ulogu ima i samopouzdanje, ipak je nedavno bio u polufinalu Australian Opena."

Čilić: Bilo je nezgodno

"Melzer je zaista neugodan protivnik što se vidjelo i po ovom meču. Igrao je dosta nezgodno na početku, a ja sam se tražio sam se dok se nisam našao u drugom setu", rekao je nakon meča Čilić dodavši:

"Bilo je teških situacija što se tiče break lopti, nisam mogao naći neki sistem igre koji bi mi dao besplatne poene i morao sam se u nekoliko navrata spašavati. Kad sam napokon uzeo prvi set, osjetio sam olakšanje i u drugom je bilo drugačije. Nakon prvog breaka u drugom seta sam dobro odservirao, imao sam puno besplatnih poena, bilo je konstantan pritiska na njega i lako sam priveo meč kraju."

Sasvim mu je svejedno tko će ga dočekati u finalu.

"Obojica su nezgodni. Berrer je u odličnoj formi, a od Petzchnera se svašta može očekivati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.