Cijelo ljeto bančio u društvu Cece i konja. Objasnio kako sad briljira protiv LeBrona

Foto: Marko Jovanović/telegraf.rs

NIKOLA JOKIĆ, najbolji košarkaš NBA lige i MVP finala u kojem je Denver vodio do prvog naslova, na otvaranju nove sezone nastavio je tamo gdje je stao prošle. Briljirao je u pobjedi 119:107 nad LA Lakersima. Utakmici je prethodila svečanost dodjele šampionskog prstenja Nuggetsima i podizanje zastave prvaka. Meč je bio u drugom planu ceremonije, ali Jokić je ubrzo pokazao da je u oba slučaja glavna zvijezda.

Jokić je vodio Denver do pobjede s 29 poena uz šut iz igre 12/22, 13 skokova i 11 asistencija. Monstruozni triple-double ukrasio je s po jednom ukradenom loptom i blokadom. Jokić je tako ušao u ekskluzivan klub igrača koji su više od jedne sezone otvorili triple-doubleom. Prije njega to su uspjeli još samo Oscar Robertson, Russell Westbrook, Jason Kidd i Magic Johnson.

Obranu titule počeo je tako što je pomeo LeBrona i ostvario par povijesnih pothvata

Koliko Jokić dominira u najprestižnijoj kategoriji svjedoče i ova dva pothvata koja je ostvario učinkom protiv Lakersa: s novim triple-doubleom ima ih 15 više od bilo kojeg igrača u ovom desetljeću. Jokiću je ovo čak 106. triple-double. Svi ostali aktivni centri zajedno imaju ih samo 38.

Nakon utakmice novinari su pitali Jokića kako je uspio tijekom ljeta i duge pauze održati tijelo u stanju za ovakve pothvate. Ovako je odgovorio: "Bio sam u teretani tijekom leta, preskakao sam samo nedjelju. Pripremao sam tijelo za sezonu. Mislim da je naše tijelo alat i ako nije spremno, nešto će se dogoditi. Nisam preskakao niti jedan dan treninga, možda jesam malo na terenu, koji dan, mjesec ili dva mjeseca", završio je Jokić nasmijano. 

Znamo zašto se Jokić smije dok Amerikancima priča kako je cijelo ljeto samo trenirao

Amerikanci možda ne znaju zašto, ali u regiji je svakako poznato zašto se Jokić smijao i šalio odgovarajući kako je proveo ljeto. "Nikola Jokić se mentalno istrošio vodeći Denver do NBA naslova i zato ne može igrati za Srbiju na SP-u ovog ljeta", objavio je izbornik Svetislav Pešić.

No Jokić se za to vrijeme na dugom odmoru po Srbiji trošio bančeći. Plesao je po stolovima i na narodnim veseljima gol do pasa vodeći pjesmu dok su ga pratili orkestri, tamburaši i bendovi. Sa svih tih fešti dolaze snimke koje prikazuju raspojasanog najboljeg košarkaša svijeta.

Dok su se drugi znojili u teretani ili na terenu, Jokić je to radio na konjskim utrkama te bančeći uz Cecu i Eru

Nakon što se pojavio video koji prikazuje Jokića kako slavi pobjedu svog konja podižući pehar i pjevajući veliki hit Ere Ojdanića Da sam pauk, viralna je postala snimka kako Jokić bez majice, s mikrofonom i u pratnji benda pjeva Ja sam Jovicu šarala, varala. Nešto kasnije poharao je mreže suradnjom s Cecom Ražnatović.

Na njenom koncertu u Jokićevom rodnom Somboru pjevao je s turbo pevaljkom pijući vino, vrteći salvetu i penjući se na stolicu, a kada je krenula Jadna ti je moja moć, potpuno je poludio. Skinuo se do pasa i već potpuno mokar od plesanja brisao znoj majicom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.