Žižić službeno otišao u Darušafaku: Učit će od bivšeg trenera LeBrona Jamesa

Foto: Hina

ANTE ŽIŽIĆ i službeno više nije igrač Cibone. Sjajni 19-godišnji centar, koji je prošlog ljeta izabran na NBA draftu kao 23. izbor Boston Celticsa, postao je igrač turske Darušafake, za koju će igrati u  Euroligi do kraja sezone, kada bi se trebao priključiti klubu iz Massachusettsa. 

> Evo kako se najveći Cibonin talent predstavio turskim bogatašima

"Klub se zahvaljuje Žižiću na suradnji i odličnim partijama koje je pružao u dresu Cibone. Želimo mu puno sreće i uspjeha u nadolazećim izazovima te još puno blistavih trenutaka u profesionalnoj karijeri", piše u kratkom priopćenju Cibone. 

Odlazak Žižića razbjesnio je navijače, a zbog odluke da klub proda najboljeg igrača usred sezone Aco Petrović podnio je ostavku na sve funkcije u klubu.
 
Također, Cibona je sinoć u Baru nastupila bez Žižića i doživjela debakl. Mornar je nakon prve četvrtine imao devet koševa prednosti (24-15), na poluvremenu je bilo +11 (40-29), na kraju treće dionice +22 (66-44), a na koncu ogromnih +35 (92-57).
 
Cibona je pobjedom protiv Mornara imala priliku skočiti na treće mjesto ABA lige i izboriti poziciju koja vodi u doigravanje, no bez Žižića to će biti teško. Žižić je do sada bio vodeći strijelac lige s prosjekom od 20,0 koševa, te prvi skakač s prosjekom od 9,2 skokova. Koliko nedostaje već se vidjelo u prvom susretu.

Žižić će učiti od bivšeg trenera LeBrona Jamesa
 
Hrvatskog košarkaša u Turskoj čeka bivši trener LeBrona Jamesa. U pitanju je David Blatt, koji je vodio Cleveland od 2014. do lipnja 2016. O njemu visoko mišljenje ima trener Bostona Brad Stevens, koji je pohvalio i Žižića...
 
"David je jako dobar trener i vjerujem da će svojim znanjem i iskustvom pomoći Žižiću u razvoju. Ante je čvrst momak, igra odlično, napreduje svakog dana i jako smo uzbuđeni što će biti dio naše budućnosti", naglasio je Stevens. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.