Chelseajev promašaj završio karijeru s 33 godine

Foto: EPA

DANNY DRINKWATER (33) završio je profesionalnu karijeru. Veznjak koji ima tri nastupa za englesku reprezentaciju to je priopćio u podcastu High Performance dodavši kako je predugo imao podijeljeno mišljenje. Istovremeno je bio sretan i nesretan što igra nogomet.

"Nogomet mi je bio sve u životu od šeste godine. Pomogao mi je način na koji se situacija odvila u posljednje vrijeme. Bilo bi teže da sam igrao iz tjedna u tjedan pa da me zaustavila ozljeda. Imao sam nekoliko ponuda engleskih drugoligaša, ali nisam osjetio želju", rekao je Drinkwater.

Chelsea ga je platio 37.9 milijuna eura

Drinkwater je prošao školu nogometa Manchester Uniteda. Bio je na posudbama u Huddersfieldu, Cardiffu, Watfordu i Barnsleyju. Leicester City kupio ga je 2012. za 900 tisuća eura i s tim je klubom 2016. godine senzacionalno osvojio Premier ligu.

Chelsea ga je godinu kasnije kupio za 37.9 milijuna eura. Iako je ostvario transfer karijere, u londonskom klubu je tijekom pet godina upisao svega 23 nastupa. Vrijeme je provodio na posudbama u Burnleyju, Aston Villi, Kasimpasi i Readingu, za koji je prošle godine odradio svoju posljednju službenu utakmicu. Vjerovao je da je važan dio momčadi i da će zbog toga dobiti ponudu engleskih prvoligaša.

Međutim, to se nije dogodilo. "Pitam se što mi se dogodilo", dodao je. "Vjerojatno je riječ o nekoliko stvari. Prvo, broj šansi koje sam dobio, a drugo su ozljede te moj nedostatak strpljenja. Nisam navikao sjediti i čekati minute. Bio sam frustriran", rekao je u intervjuu za Sport Bible.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.