Četvrti tenisač svijeta ispao s turnira u Miamiju

Foto: EPA

CASPER RUUD, četvrti igrač na ATP ljestvici, ispao je u trećem kolu turnira ATP Masters 1000 u Miamiju. Nizozemac Botic van de Zandschulp (ATP - 32.) slavio je s 3:6, 6:4, 6:4 protiv trećeg nositelja turnira. Za najboljeg nizozemskog tenisača ovo je treća pobjeda protiv dvostrukog finalista Grand Slam turnira (Roland Garros, US Open).

Dosad su odigrali četiri međusobna meča. Ruudu nije pomoglo ni što je u trećem setu vodio 3:1 jer je do kraja meča osvojio samo jedan gem uz mnoštvo propuštenih prilika.

Molčan odustao, Medvedev prošao

Iako njegov meč trećeg kola nije bio na rasporedu, u osminu finala probio se i peti tenisač svijeta, Rus Daniil Medvedev, jer se njegov suparnik Slovak Alex Molčan povukao s turnira. Medvedev je za plasman u osminu finala trebao samo 15 gemova. Bio je slobodan u prvom kolu, a u drugom je sa 6:1, 6:2 pobijedio Španjolca Carballesa Baene.

Istim je rezultatom druga nositeljica WTA 1000 turnira u Miamiju, Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, za plasman u osminu finala savladala Čehinju Marie Bouzkovu, inače 36. igračicu svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.