Češka legenda izbjegla smrt: "Bio sam u komi, a lice mi je bilo paralizirano"

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEGENDA češkog nogometa Karel Poborsky imao je ozbiljnih zdravstvenih problema. Toliko ozbiljnih da je bio u izazvanoj komi, ispričao je u razgovoru za Guardian. 

"Da sam dan kasnije stigao u bolnicu, ovaj razgovor se nikada ne bi dogodio", rekao je na startu Poborsky, koji je u ljeto 2016. godine dobio infekciju.

"Došao sam u bolnicu kako bih otkrio uzrok infekcije, a onda su me hitno stavili u izazvanu komu. Nakon buđenja su me pitali kako se zovem, a svi moji mišići na licu bili su paralizirani. Bila je to infekcija na mozgu. Proveo sam tri tjedna u karanteni pod snažnim antibioticima. Bio sam jako uplašen jer nisam mogao jesti i držati oči otvorenim jer sam posebno bio osjetljiv na svjetlo", prisjeća se bivši igrač Češke Budejovice, Viktorije Plzen, Slavije Prag, Manchester Uniteda, Benfice, Lazija i Sparte Prag.

"Ni dan danas posve nisu jasni uzroci bolesti. Jedna od najbližih teorija je bakterija koja je bila u mojoj bradi, odakle se proširila na mozak", ispričao je.

Srećom, sve je završeno na najbolji mogući način i uspio se u potpunosti oporaviti. Onako usput se potom prisjetio svog dolaska u Manchester United 1996. godine.

"Prije finala Europskog prvenstva Sir Alex Ferguson je došao u Preston, gdje je naša reprezentacija bila smještena i pitao me jesam li zainteresiran da postanem igrač Uniteda. Odmah sam odgovorio da i mjesec dana kasnije bio sam na Old Traffordu", otkrio je Poborsky koji je tog ljeta s Češkom izgubio finale Eura od Njemačke (1:2), a zlatni gol za pobjedu Nijemaca zabio je Oliver Bierhoff u 95. minuti. 

Embed from Getty Images

"Prije finala s Njemačkom osjetili smo da cijela Engleska, koja je bila domaćin prvenstva, navija za nas jer su ih Nijemci pobijedili u polufinalu. Bilo je to povijesno ljeto, uz žal što smo izgubili u produžecima, ali to je nogomet", zaključio je danas 47-godišnji Čeh.

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.