Cernat: S Rejom napredujemo iz dana u dan

VEZNJAK Hajduka Florin Cernat govorio je za rumunjske medije o situaciji u Hajduku i skorašnjem kvalifikacijskom susretom s Francuskom.

"Volio bih igrati protiv Francuske. Trudim se igrati što više u dresu Hajduka i mislim da pomalo dolazim u formu. Ukoliko selektor Rumunjske odluči da su mu potrebne moje usluge, spreman sam. Uvijek sam davao cijelog sebe za reprezentaciju i tamo uvijek igram sa srcem", rekao je Cernat.

" I dalje se nadamo se da ćemo osvojiti prvenstvo i Kup"

Veznjak je potom pohvalio talijanskog stručnjaka Edoarda Reju s kojim su stvari krenule nabolje. Hajduk je trenutno 14. momčad lige s tek pet bodova nakon šest kola.

"Vrlo smo loše ušli u prvenstvo, ali sada smo promijenili trenera i stvari su krenule nabolje. S novim trenerom napredujemo, evoluiramo iz dana i dan. I dalje se nadamo se da ćemo osvojiti prvenstvo i Kup", istaknuo je Rumunj.

U Splitu se već osjeća kao domaći, a hrvatski jezik počeo je svladavati: "Odlično sam se uklopio i prilagodio u Splitu. Jezik poznajem još iz vremena kada sam ovdje bio na posudbi iz Dinamo Kijeva, tako da mi s te strane lakše".

"Dok god bude šanse, nećemo se predati"

Na koncu Cernat je progovorio i o skorašnjem kvalifikacijskom susretu s Francuskom. Rumunjska je u vrlo teškoj situaciji u skupini 7, a samo je pobjeda na gostovanju u Parizu spašava od ispadanja sa Svjetskog prvenstva.

"Bit će vrlo teško protiv Francuske, ali ne i nemoguće. Za mene postoje velike i male momčadi, a one male uvijek mogu napraviti iznenađenje. Znam da su mnogi digli ruke od nas, ali dokle god postoji i matematička šansa za dodatne kvalifikacije mi ćemo se boriti", za kraj će Cernat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.