Transferi

Čerin potpisao dvogodišnju posudbu s Rijekom

Foto: NK Rijeka

VIJEST koja je prošlog tjedna ušla u medijski eter danas je iz NK Rijeke dobila i službenu potvrdu. Slovenski veznjak Adam Gnezda Čerin iz njemačkog drugoligaša Nürnberga stigao je na Rujevicu u sklopu dvogodišnje posudbe.

Ovaj 21-godišnji centralni vezni nogometaš standardni je reprezentativac U21 reprezentacije Slovenije, a u proljeće je dobio i poziv Matjaža Keka u seniorsku vrstu. Ali do vlastitog debija morat će još malo pričekati jer su reprezentativna okupljanja u ožujku odgođena zbog koronavirusa.

Čerin se prošle sezone u Nürnbergu nije naigrao. U cijeloj sezoni upisao je samo pet nastupa i promjena sredine bila je neminovna.

"Stigao sam u top klub s uvjetima na razini europskih klubova. Sretan sam što sam došao i želim što prije nastupiti za Rijeku", kazao je Čerin, po igračkom profilu vrlo sličan Tiboru Haliloviću i Domagoju Pavičiću.

U Domžalama je surađivao s aktualnim trenerom Rijeke Simonom Rožmanom koji ga je s 18 godina uveo u profesionalni nogomet.

"Znam kako Rožman radi i to je plus u mojoj adaptaciji na novu okolinu. Svakako je pozitivna stvar", zaključio je Čerin koji će vrlo vjerojatno brzo u sastav Rijeke zbog ozljede spomenutog Halilovića, koji će s terena izbivati tri mjeseca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.