Button razočaran kvalifikacijama: Bit će nemoguće pobijediti

PILOT F1 momčadi BrawnGP-Mercedesa Jenson Button ostvario je najlošiji plasman ove sezone u kvalifikacijama za utrku baš pred svojom publikom, u Silverstoneu.

U utrku za VN Velike Britanije, osmu u ovosezonskom kalendaru, Button će krenuti sa šestog mjesta, što je njegova najlošija startna pozicija ove sezone. Najlošije plasiran, s petog mjesta, dosad je startao u VN Kine u Šangaju, treću utrku sezone.

"Mislim da će mi u Silverstoneu biti nemoguće pobijediti. Nisam pronašao željenu brzinu tijekom ovog vikenda. Nadao sam se nakon prvih dvaju treninga u petak da će u subotu ispasti bolje, no šesto vrijeme daleko je lošije od onoga koje sam priželjkivao. Bit će čak teško popeti se na podij", izjavio je Button.

Pritisak domaćeg natjecanja, tvrdi, nema ništa s tim.

"Nije problem u pritisku domaće publike. Jednom kad sjednete u automobil koncentrirate se na posao i ništa ne čujete. Volio bih da sam ispao konkurentniji ovdje pred mojim navijačima i da kandidiram za pobjedu. Jednostavno, ovaj put nismo uspjeli dovesti bolid na razinu onoga iz prethodnih utrka ove sezone", zaključio je uvjerljivo vodeći vozač u ukupnom poretku svjetskog prvenstva, pobjednik šest od sedam dosadašnjih utrka.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.