Button: I sljedeće sezone želim dominirati Formulom u Brawnu

SAMO nekoliko tjedana prije početka ove sezone Jenson Button nije znao svoju sudbinu, budući da je njihova tadašnja momčad Honda objavila povlačenje iz svijeta Formule 1 radi recesije. Tada je momčad preuzeo Ross Brawn, jedan od glavnih ljudi Ferrarija u eri dominacije Michaela Schumachera i donio potpuni zaokret.

Button je pobijedio u prvih šest od sedam utrka ove sezone, ali nakon toga je bilježio slabije rezultate, oprezno čuvajući veliku prednost. Tek se u Monzi uspeo na postolje. No, zadnju je utrku, za Veliku nagradu Brazila odvozio u velikom stilu. Krenuo je s tek 14. startne pozicije, a završio je na petom mjestu.

Button je pobjedu posvetio svojoj djevojci Jessici Michibati, 24-godišnjoj japanskoj manekenki.

"Hvala mojoj obitelji i djevojci Jessici. Jessica, jako te volim, ovo je za tebe", poručio je Button djevojci koja nije bila s njim u Brazilu.

"Posljednjih nekoliko utrka su mi bile jako stresne, ali je sve dobro ispalo. Hvala mojim navijačima. Mislim da sam u Brazilu vozio dostojno tituli svjetskog prvaka. Bila je to sjajna utrka, uživao sam", kaže 29-godišnji Britanac.

To mu je bilo dovoljno za naslov svjetskog prvaka, a Brawn GP okitio se i konstruktorskim naslovom jednu utrku prije kraja sezone.

"Ovi momci u našoj momčadi nisu čudo samo za jednu godinu. Imamo neke senzacionalno talentirane ljude u timu, radili smo na bolidu za ovu godinu koliko je god bilo moguće, ali već smo poradili i na bolidu za sljedeću godinu. Ovo nije bilo sve od Brawn GP-a, u to možete biti

sigurni", biranim je riječima o svojoj momčadi govorio Button.

Jedino još nije siguran da će i on biti dio te momčadi dogodine, iako bi to žarko želio.

"Još ništa nisam odlučio. Želim ostati u Brawn GP-u, želim biti u momčadi koja se može boriti za pobjede, kao i ove sezone. Mislim da Brawn to može. Nisam još vodio ozbiljne pregovore s momčadi za sljedeću sezonu, jer nije bilo vrijeme za to", zaključio je Button.

Oglasio se i šef momčadi Ross Brawn.

"Jenson je sjajan vozač, znao je što sve mora napraviti, to je i učinio i zasluženo je postao svjetski prvak. Neopisivo sam ponosan na momčad i vozače, a posebno na to što smo osvojili naslov u poretku konstruktora i vozača. I Barrichello je dao velike zasluge za ovaj naslov, cijelu sezonu je vozio sjajno", kaže Brawn.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.