Butina: Završavam karijeru!

U RAZGOVORU za Index Tomislav je istaknuo kako raskidom ugovora s Dinamom namjerava završiti profesionalnu karijeru. Belgijski mediji pisali su kako postoje neki kontakti, međutim, Tomo ih je opovrgnuo.

"Kao prvo, ne bih ovom mom raskidu ugovora s Dinamom pridavao nikakav spektakularni ili senzacionalni značaj. Ugovor je raskinut na moj izraziti zahtjev, a klub se ponio maksimalno korektno i na tome mu zahvaljujem," rekao je Butina.

"Ono što želim istaknuti jest da su gluposti informacije kako imam novi klub gdje ću nastaviti karijeru. Prava istina je da završavam karijeru iako se zaista ne može znati hoće li me tko u budućnosti još gdje pozvati", istaknuo je dvoznačno vratar Dinama.

O nekakvim nesuglasicama unutar kluba i svlačionice nije želio govoriti...

"Ma nema govora, o čemu pričate? Nije bilo nikakvih nesuglasica ili svađa, kao što to mediji vole pisati. To je jednostavno bila moja odluka", dodao je za kraj razgovora nekadašnji reprezentativni vratar.

Pet inozemnih godina i 13-godišnja vjernost Dinamu

Tomo Butina rođen je 1974. godine, a svoju karijeru započeo je u velikogoričkom Radniku, nakon čega je kao pionir došao u Dinamo. Svoju prvu utakmicu za Dinamo odigrao 1992. godine, a
u iduće tri sezone bio je posuđen Samoboru, Karlovcu i Slaven Belupu. U dresu maksimirskog kluba upisao je 102 ligaška nastupa.

2003. godine Butina prelazi u Club Brugge, u čijem je dresu u tri godine skupio 60-ak ligaških nastupa. Od 2006. do 2008. godine branio je klupske boje Olympiakosa, međutim, nije se naigrao, da bi se početkom 2008. godine, nakon pet godina izbivanja, vratio kući. Od tada upisao je još 50 nastupa u HNL-u.

Za hrvatsku reprezentaciju Butina je nastupio 26 puta. Prvi nastup za reprezentaciju imao je 5. rujna 2002. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2002. protiv San Marina, a reprezentativnu karijeru prekinuo je 2006. godine nakon svjetske smotre u Njemačkoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.