NBA

Bucksi bojkotirali NBA utakmicu zbog policijske brutalnosti

Foto: Screenshot (NBA)

MILWAUKEE BUCKSI bojkotirali su petu utakmicu prve runde NBA doigravanja protiv Orlando Magica, javlja najupućeniji NBA insajder Adrian Wojnarowski. Razlog je ranjavanje Jacoba Blakea, 29-godišnjeg crnca, u Wisconsinu, državi u kojoj se nalazi Milwaukee.

Blake je prišao automobilu i otvorio vrata, nakon čega ga je policajac upucao sedam puta iz blizine u leđa, držeći ga za majicu.

Ranjenog muškarca u bolnicu je prevezla policija. Incident se dogodio u nedjelju oko 17 sati po lokalnom vremenu, a ubrzo se na mjestu događaja okupilo oko 60 građana, koji su počeli prosvjedovati. Prosvjedi su u međuvremenu postali nasilni i samo je dodano ulje na vatru nakon ubojstva Georga Floyda prije tri mjeseca koje je izazvalo velike prosvjede i nerede diljem zemlje. Podsjetimo, Floyd je ubijen tako što mu je policajac gotovo devet minuta gnječio vrat koljenom.

Ideja o bojkotu NBA utakmica krenula je od Toronto Raptorsa koji su prvi razmišljali o tome, a sada su je proveli Bucksi. Nije jasno kakvu promjenu u društvu igrači mogu izazvati bojkotom utakmica, no ovaj potez Bucksa mogao bi pokrenuti domino efekt.

U najmanju ruku, nastavak NBA doigravanja je upitan.

Protivnici Bucksa, Orlando, htjeli su igrati, ali su na kraju napustili teren.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.