Michael jordan

Brutalna Jordanova dobrodošlica Iversonu u ligu: "Što ima, ti mala ku*kice"

Foto: Guliver Image/Getty Images

MICHAEL JORDAN i zlatna generacija Bullsa iz devedesetih proteklih su tjedana top tema u svijetu sporta zahvaljujući ESPN-ovom dokumentarcu Posljednji ples.

Film ruši sve rekorde gledanosti, a svaki detalj o Bullsima i Jordanu danas se nakon više od 20 godina izvlači na površinu. Dok čekamo posljednje dvije epizode ovog čudesnog serijala, legendarni Allen Iverson se prisjetio svog prvog susreta s Jordanom.

Jordan je bio zajeban lik, težak karakter. Nije štedio sebe, a još manje suigrače i rivale. Posebno bi se napalio na igrače za koje bi čuo da su dobri i da bi mu mogli biti konkurencija i prijetnja. Allen Iverson je 1996. u NBA ligu došao kao prvi pick na draftu, a već u prvom međusobnom susretu te sezone Jordan je mladom Iversonu na svoj način poželio dobrodošlicu u ligu.

''Prvi put sam s njim razgovarao te 1996., kad sam bio rookie. Nikad to neću zaboraviti jer prvo što mi je rekao kad mi je prišao bilo je: 'Što ima, ti mala kučkice''', prisjetila se legenda Sixersa u razgovoru za Essential Sports.

Bullsi su tu utakmicu razbili Sixerse, bilo je 29 koševa razlike. Iverson je ubacio 15 poena, imao je četiri skoka i dvije asistencije. Jordan je zabio 27 poena, uhvatio je dva skoka i dodao pet asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.