Brnović preuzeo Crnu Goru: "Engleze u Podgorici čeka težak posao"

"VJERUJEM u sebe, a najviše od svega vjerujem u naše igrače", izjavio je Branko Brnović, novi izbornik reprezentacije Crne Gore, koji je na toj dužnosti naslijedio hrvatskog stratega Zlatka Kranjčara.

Crna Gora je odlično počela kvalifikacije za Euro u G skupini pod vodstvom Kranjčara, te je upisala tri pobjede i remi 0:0 na Wembleyju protiv Engleske. No, u posljednja dva nastupa je osvojila samo jedan bod, remizirala je kod kuće s Bugarskom 1:1, te izgubila na gostovanju kod Walesa 2:1.

''Pozicija naše reprezentacije više nije tako lagodna kakvu smo imali prije, pogotovo pred utakmice s Bugarskom i Walesom'', objasnili su prošlog četvrtka Kranjčarovu smjenu u Nogometnom savezu Crne Gore, uz dodatak kako ''savez želi i hoće biti ozbiljna i principijelna organizacija u kojoj se moraju poštovati pravila i kodeksi. U posljednjih šest mjeseci od strane gospodina Kranjčara nije bilo tako.''

Branko Brnović (44 godine), bivši igrač Budućnosti, Partizana, Espanyola i Koma, odnosno bivši reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, od 2007. godine je obnašao dužnost asistenta izborniku Crne Gore, prvo Zoranu Filipoviću, a onda i Zlatku Kranjčaru. Sada je dobio priliku odvesti reprezentaciju na Europsko prvenstvo.

"Radije bih ja da imamo na svom kontu onih pet bodova koje smo prosuli protiv Bugarske i Walesa, pa da nisam dobio ovakvu šansu. No, to je nogomet. Sada moram biti spreman za novi izazov. Vjerujem u sebe, a najviše od svega vjerujem u naše igrače", rekao je Brnović, kojeg do kraja kvalifikacija čekaju dva ispita, gostovanje Engleske 7. listopada, te gostovanje kod Švicarske četiri dana kasnije. Crna Gora je druga na ljestvici s 11 bodova, tri više od Švicarske, te pet manje od vodeće Engleske, koja ima i susret više.

"Možemo se kvalificirati u dodatne kvalifikacije. Englezima obećajem da ih u Podgorici čeka težak posao, jer još uvijek mi možemo biti i pobjednici skupine", optimistički će Brnović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.